Innovatie

MyPictr: de perfecte avatar voor social media [tooltip]

0

Je avatar (profielfoto) heeft op bijna alle social networking sites andere afmetingen. Als je je foto op alle profielen wilt vervangen, kost dat dus best veel werk, zeker als je niet handig bent met programma’s als Photoshop. Dankzij de tool MyPictr is dat verleden tijd.

MyPictr

Met MyPictr kun je foto’s eenvoudig in verschillende formaten knippen en opslaan. Upload een foto naar de website, selecteer vervolgens voor welk netwerk je de foto wilt gebruiken of geef zelf de gewenste maten op. De website laat dan een geel vierkant zien. Daarna verklein je de foto en/of verplaats je het gele vierkant totdat je tevreden bent.

Tot slot download je de foto of e-mail je deze naar jezelf of iemand anders. Daarna is het uiteraard een kwestie van inloggen op bijvoorbeeld Twitter en de foto vervangen. Zelf zorg ik altijd dat ik een setje profielfoto’s klaar heb staan, zodat ik ze makkelijk kan uploaden en ze er op alle verschillende platformen ook goed uit zien.

Ga naar MyPictr om deze tool uit te proberen. Als je zelf leuke tooltips hebt en daar over wilt schrijven, neem dan contact met ons op! Lees ook de andere artikelen in in deze serie.