Innovatie

Stel een review op van je kwaliteiten met Peerz [tooltip]

0

Inzicht krijgen in waar  je goed in bent, doe je het best met hulp van anderen. De handige tool Peerz helpt je bij het in kaart brengen van je kwaliteiten. De makers van Peerz proberen zo het matching- en selectieprobleem op de arbeidsmarkt op een unieke manier op te lossen.

Peerz

Peerz is dé manier om jezelf en anderen inzage te geven in waar je goed in bent. Met Peerz kun je anderen (je peers) vragen wat ze van je vinden. Hierdoor krijg je een betrouwbaar beeld van je sterke punten. Door een handige koppeling met LinkedIn kun je als gebruiker makkelijk inloggen en zo anderen vragen om jouw te ‘reviewen’. Als eerste kies je een functietitel en enkele ‘rollen’. Deze rollen worden gebruikt voor de beoordeling. Vervolgens kun je anderen uitnodigen om jouw te beoordelen en jezelf beoordelen. Door jezelf te beoordelen, kun je later je eigen beoordeling vergelijken met de beoordelingen van anderen.

Wanneer je iemand wilt beoordelen, krijg je telkens 2 kenmerken tegenover elkaar, waarbij je kunt aangeven hoe sterk iemand daarin is.
Sociaal wenselijke antwoorden worden hierbij vermeden, doordat Peerz je alleen laat kiezen uit positieve kenmerken. De uitkomsten die je met Peerz verzamelt, worden weergegeven in het RIASEC-model. Hiermee krijg je een handig visueel overzicht dat je kunt gebruiken als bijlage bij je CV of kunt meenemen naar een sollicitatiegesprek.

Accepteer cookies

Ga naar Peerz om deze tool uit te proberen. Als je zelf leuke tooltips hebt en daar over wilt schrijven, neem dan contact met ons op! Lees ook de andere artikelen in in deze serie.