Infographic

Van .com naar .brand [infographic]

0

Frankwatching verzamelt in deze serie infographics op het gebied internet, social media, marketing en communicatie. Deze week in de serie Infographic Day: van .com naar .brand. Merknamen met hun eigen extensie.

Afgelopen zomer maakte internetorganisatie ICANN bekend dat zij haar strenge regelgeving rondom domeinextensies opgeeft. Dit betekent dat websites straks mogen eindigen op vrijwel elk woord in elke taal. Daarmee kunnen organisaties en merken bijvoorbeeld hun eigen (merk)naam als extensie gebruiken.

Deze nieuwe extensies kunnen van januari tot april 2012 worden aangevraagd. De NOS meldt dat zij verwacht dat eerst bedrijven en steden de overstap willen maken. En daar moet een aardig groot bedrag voor worden neergelegd: 185.000 dollar. Daarnaast moeten organisaties aan kunnen tonen dat ze een legitieme claim hebben op de naam die ze willen.

Deze wijziging brengt op het gebied van internet een grote verandering met zich mee. Op dit moment zie je websites met de extensie ‘.com’, ‘.org’ of van een land zoals ‘.nl’. Vanaf volgend jaar wordt dit uitgebreid naar extensies voor organisaties en merken, zoals ‘.nike’ of ‘.apple’.

CircleID maakte de onderstaande infographic die deze wijziging visueel weergeeft. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.