Innovatie

LinkedIn lanceert status updates voor bedrijven

0

Ongeveer 1,5 jaar geleden maakte LinkedIn het mogelijk om bedrijfspagina’s aan te maken. Met in eerste instantie vrij statische functionaliteiten. Sinds afgelopen donderdag is er meer mogelijk met een bedrijfspagina. Via status updates kunnen bedrijven hun volgers nu actief op de hoogte houden van nieuws, promotionele activiteiten, vacatures en innovaties.LinkedIn kondigde de nieuwe functionaliteit aan op haar company blog. Op dit moment hebben er zo’n 2 miljoen bedrijven en instellingen een bedrijfspagina op LinkedIn. Vaak gaat het om pagina’s met vrij statische inhoud. Meestal houdt men het bij een korte beschrijving van het bedrijf en de diensten. Mogelijkheden tot interactie ontbreken, waardoor de LinkedIn bedrijfspagina’s in het algemeen een vrij geringe rol spelen in de social media strategie. Dit in tegenstelling tot LinkedIn groepen die meer mogelijkheden voor interactiviteit bieden. Ondanks het gebrek aan interactie zijn er toch al tientallen miljoenen mensen op LinkedIn die bedrijfspagina’s volgen.

Status updates faciliteren dialogen

Vanaf nu hebben bedrijven meer mogelijkheden om de dialoog aan te gaan. Het toevoegen van status updates vergroot de meerwaarde van een bedrijfspagina, omdat ze de dialoog faciliteren. Er kan nu immers actief gecommuniceerd worden met fans, klanten, medewerkers en zelfs concurrenten. Een status update kan maximaal 500 leestekens lang zijn. Het toevoegen van url’s en multimedia bestanden behoort ook tot de mogelijkheden.

Engagement en netwerkeffecten

Leden die het desbetreffende bedrijf volgen op LinkedIn krijgen de status updates in de nieuwsfeed op hun LinkedIn homepage te zien. Het delen, reageren op en liken van status updates werkt net zo als bij status updates van mensen uit je netwerk. Kortom, eindelijk een manier om echt engagement te realiseren met een bedrijfspagina. Dit is ook LinkedIn’s doel, het eenvoudiger maken voor bedrijven om te communiceren met medewerkers, klanten en prospects. Dankzij het netwerk effect komt de boodschap ook in beeld van het netwerk van de mensen die een reactie geven, de status update liken of deze delen. Kortom, hoe meer interactie, hoe meer bereik voor de boodschap.

Een status update van een bedrijf ziet er als volgt uit:

Meer informatie over de mogelijkheden van bedrijfspagina’s staat in het LinkedIn Learning Center. Ook maakte men een promotionele video die ik je niet wil onthouden.

Accepteer cookies

Wat is jouw oordeel? Ga je status updates op je bedrijfspagina gebruiken om in contact te komen met je volgers?