Infographic

60 seconden op social media [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: het gebruik van social media in 60 seconden. In de eerste editie van deze serie zagen we wat er allemaal plaatsvindt op het web in 1 minuut. Als vervolg hierop wordt in deze editie stilgestaan bij wat er allemaal plaatsvindt in 60 seconden op verschillende social media. POPCORN ontwikkelde onlangs de onderstaande infographic met daarin een overzicht van cijfers over activiteiten die in 60 seconden op social media plaatsvinden. Uit de visualisatie blijkt dat in 1 minuut ruim 510.000 reacties en 293.000 status-updates op Facebook geplaatst worden. Daarnaast worden ruim 136.000 foto’s in 60 seconden toegevoegd.

Maar ook microblogsite Twitter wordt actief gebruikt. In 60 seconden worden op Twitter 120.000 tweets geplaatst en 1.475 foto’s gepubliceerd. De meeste Twitteraars gebruiken Twitpic (46 procent) om foto’s te maken en te delen, gevolgd door Yfrog (30 procent), Lockerz (17 procent) en Instagram (5 procent). Deze en andere cijfers over activiteiten die op social media in 60 seconden worden uitgevoerd zijn in de onderstaande infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.