Infographic

Infographic Day: 1 minuut op het wereldwijde web

0

Een trend van het laatste jaar zijn infographics: visualisaties van gegevens over een bepaald onderwerp. Het is een manier om informatie op een overzichtelijke (visuele) wijze weer te geven. De content wordt hierdoor op een leuke en uitnodigende wijze geconsumeerd. Vanaf deze week verzamelt Frankwatching infographics op gebied van onder andere internet, social media, marketing en communicatie. In deze Infographic Day: 1 minuut op het wereldwijde web.

Het wereldwijde web heeft zich in de laatste decennia enorm ontwikkeld. Shanghai Web Designers heeft de onderstaande infographic gemaakt waarmee ze willen laten zien wat er allemaal in 1 minuut op het web gebeurt.

Zo blijkt dat in 60 seconden 168 miljoen e-mails worden verstuurd, meer dan 13.000 apps voor de iPhone worden gedownload en dat op Facebook meer dan 695.000 status-updates worden geplaatst. Maar ook worden ruim 1.500 blogposts gepubliceerd, 694.445 zoekopdrachten in Google gegeven en ruim 70 domeinnamen geregistreerd.

Benieuwd naar de andere activiteiten die op het wereldwijde web plaatsvinden? Klik op de infographic om deze in een groter formaat te bekijken.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.