Innovatie

Hoe consumenten online interacteren met merken [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: hoe consumenten online interacteren met merken. Consumenten volgen via social media verschillende merken en organisaties. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat zij dit onder meer doen om informatie en content te ontvangen en eigen ideeën met het merk te delen. En tegelijkertijd kunnen merken en organisaties veel consumenten bereiken en klantrelaties bevorderen. Organisatie eCircle, één van de grootste digitale direct marketingorganisaties in Europa, verrichtte eerder dit jaar onderzoek onder 5.000 Europeanen naar social media en e-mailmarketing. De organisatie heeft de belangrijkste resultaten onlangs gebundeld in de onderstaande infographic.

Uit de resultaten blijkt dat bijna driekwart van de marketeers e-mail en social media wil toepassen, maar slechts 33 procent het ook daadwerkelijk doet. Met social media kunnen marketeers maar liefst 73 procent van de consumenten bereiken. Van de consumenten die actief zijn op social media is 32 procent fan of volger of heeft een merk ‘geliked’. Redenen die consumenten aangeven om merken te volgen zijn voor informatie, entertainment en interactie.

Benieuwd naar de overige resultaten van het onderzoek? Klik op de afbeelding om de infographic in een grotere versie te bekijken. Meer over het onderzoek van eCirlcle is te lezen in het onderzoeksrapport.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.