How to

Leads werven via LinkedIn adverteren

0

Adverteren op social media heeft één zeer groot verschil met adverteren op Google (Google AdWords) of op andere zoekmachines zoals Yahoo! en Bing, namelijk targeting. Waar je op zoekmachines veelal nog adverteert aan de hand van bepaalde zoekwoorden, adverteer je op social media op interesses en demografische factoren. LinkedIn is druk aan de weg aan het timmeren, waarbij recent ‘collecting leads’ aan de advertentiemogelijkheden is  toegevoegd. En zónder meerkosten voor adverteerders.

LinkedIn Advertising

Voor B2B is het adverteren op LinkedIn een mooie aanvulling om online de aandacht te trekken. De accountability is goed te bepalen en de doelgroep is eenvoudig vindbaar. Advertenties op LinkedIn zijn altijd in het Engels, hoewel dit voor het aantal klikken niet veel uitmaakt; Nederlanders klikken net zo snel op een Engelstalige advertentie als ze zien dat er naar een Nederlands bedrijf of Nederlandstalige website wordt verwezen.

Adverteren op LinkedIn kan al vanaf ongeveer € 7,- per dag, waarbij je zelf bepaalt wat de looptijd van de advertentie is. LinkedIn biedt de mogelijkheid om te kiezen voor betaling per klik of betaling per 1000 vertoningen:

  • Adverteren op LinkedInVerwacht je weinig klikken, dan kun je het best adverteren per klik. Hierdoor zorg je er voor dat je enkel betaalt als er iemand op je advertentie klikt.
  • Verwacht je meer dan 1 klik per 1000 vertoningen? Dan kan je beter kiezen voor betalen per 1000 impressies. Je betaalt dan hetzelfde bedrag, ongeacht het aantal klikken binnen die 1000 vertoningen.

Leads verzamelen via advertenties

LinkedIn heeft net een nieuwe mogelijkheid beschikbaar gemaakt voor bedrijven die de zakelijke netwerksite gebruiken om prospects te benaderen voor hun producten of diensten. Het nieuwe element wordt omschreven als ‘Collect leads with LinkedIn‘ en zorgt er voor dat je geïnteresseerden in jouw bedrijf, merk, product of dienst, direct kunt benaderen via een LinkedIn bericht. Het gaat als volgt te werk:

  1. Maak een advertentie aan waarbij je je product of dienst aanprijst.
  2. Personen die geïnteresseerd zijn, klikken op jouw advertentie.
  3. Deze personen krijgen een notificatie dat het bedrijf achter de advertentie contact kan opnemen, plus de vraag of zij dit willen (zie ook onderstaand screenshot).
  4. Je krijgt een lijst van deze personen aangeboden door LinkedIn, waardoor je direct contact kunt opnemen.
LinkedIn - Contactbericht (1)

Boven in het scherm krijgt de geïnteresseerde een vraag of er contact opgenomen mag worden.

LinkedIn - Contactbericht (2)

Wordt er voor ‘Yes’ gekozen, dan verschijnt de melding dat er contact wordt opgenomen.

Converteer je leads

Elke persoon die aangeeft geïnteresseerd te zijn in contact met de adverteerder, krijg je direct in je mail, zodat er snel actie kan worden ondernomen.

LinkedIn Advertising Contactbericht

Het e-mailadres staat vermeld, als de geïnteresseerde dit heeft aangegeven.

De aangeboden leads schrijf je aan door het sturen van een persoonlijk bericht via LinkedIn. Of je stuurt een mailbericht als het e-mailadres bekend is. Verwijs hierin naar je advertentie of het product dat / de dienst die je in de advertentie hebt gepromoot. Het opvolgen van leads blijft dus zoveel mogelijk binnen LinkedIn! Daarnaast krijg je ook een rapportage met alle leads van de afgelopen periode en of er al contact is opgenomen met deze personen. Een zeer waardevolle tool voor accountmanagers en anderen die acquisitie als kerntaak hebben.

LinkedIn Advertenties Rapportage

Kosten

De kosten voor adverteren gericht op leads verschillen niet van het reguliere adverteren op LinkedIn. Je betaalt dus geen additioneel bedrag als je leads wilt gaan verzamelen via LinkedIn Advertising. Een perfect acquisitiemiddel, waarbij social advertising gecombineerd wordt met direct contact.

Is deze aanvulling op het bestaande adverteren een goede? Ik ben benieuwd naar jouw mening!