Infographic

De meest waardevolle digitale consumenten [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: de meest waardevolle digitale consumenten. Onderzoeksbureau Nielsen heeft met NM Incite de onderstaande infographics ontwikkeld, waarin ze het gedrag, de patronen en de beïnvloeding van consumenten visualiseren. Dit met het doel om adverteerders duidelijk te maken hoe waardevol klanten kunnen zijn en hoe zij gebruikmaken van sociale (social), lokale (local) en mobiele (mobile) diensten.  De cijfers zijn gebaseerd op onderzoek onder consumenten uit de Verenigde Staten, maar dat maakt het niet minder interessant. Van de Amerikaanse consumenten heeft 38 procent een smartphone in het bezit en wordt van de tijd die ze besteden aan het gebruik van de telefoon, twee derde gespendeerd aan het gebruik van applicaties.

Verder blijkt uit de cijfers dat advertenties op social media invloed hebben op de Amerikaanse consument. Van deze groep wordt 46 procent beïnvloed door advertenties op social media. Advertenties van merken op social media die aangeven welke vrienden het betreffende merk volgen of fan zijn, beïnvloeden maar liefst 51 procent van de consumenten. Advertenties die verschijnen als news-updates beïnvloeden 48 procent van de Amerikaanse consumenten.

De meeste Amerikaanse consumenten gebruiken social media thuis: 98 procent heeft daar toegang tot social media. Maar op het werk heeft niet iedereen de mogelijkheid social media te gebruiken: slechts 27 procent van de Amerikanen heeft toegang.

Benieuwd naar alle cijfers omtrent het gedrag en beïnvloeding van consumenten? Klik op de afbeeldingen om de infographics in het groot te bekijken. De gegevens zijn ook als PDF-bestand te downloaden.Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.