Infographic

Het gebruik van social media: Facebook het populairst [infographic]

0

Deze week in de serie Infographic Day: het wereldwijde gebruik van social media. Wereldwijd zijn verschillende social media populair onder organisaties en individuen. Naast bekende toepassingen als Facebook en Twitter, heeft elk land ‘nationale’ toepassingen die in het betreffende land populair zijn, zoals in Nederland het sociale netwerk Hyves. 

Mashable maakte aan de hand van onlangs gepubliceerde cijfers van Nielsen en van gegevens van Internet World Stats, de onderstaande infographic, om zo in beeld te brengen welke social media in welk land populair zijn. Helaas zijn cijfers van het gebruik van social media in Nederland niet opgenomen, maar dat maakt de infographic niet minder interessant. De visualisatie laat onder andere zien dat het Verenigd Koninkrijk met 82,5 procent de meest internetgebruikers heeft. Het land wordt gevolgd door Australië (80,1 procent), Duitsland (79,1 procent) en Japan (78,4 procent). Onderaan staan Italië (51,7 procent) en Brazilië (37,8 procent).

Maar welke social media zijn populair bij deze landen? Het sociale netwerk Facebook is het populairst: bij acht van de tien landen staat het sociale netwerk op de eerste plaats. Maar ook Blogger is populair (met negen top drie klasseringen). Daarnaast worden Twitter (in de top vijf van zes landen) en WordPress (in de top vijf van zeven landen) met regelmaat gebruikt door internetgebruikers. Ook ‘nationale netwerken’ zijn populair. Met name Japanners maken veelvuldig gebruik van Japanse social media.

Benieuwd naar alle cijfers over het gebruik van social media? Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.