Innovatie

Oproep: Doe mee met de Affiliate Enquête 2011!

0

Na het succes van de twee voorgaande edities wil Yonego ook dit jaar alle affiliates vragen hun mening te geven over het wel en wee in affiliateland. De enquête bestaat dit jaar uit 55 vragen. Er wordt onder andere gevraagd naar de behaalde resultaten in 2011, de gevolgen van de Google Panda update en natuurlijk de netwerkvoorkeur. Het doel van de enquête is op basis van de verzamelde gegevens de samenwerking tussen affiliates, netwerken en adverteerders verbeteren.

Affiliate Enquête 2010

In 2010 lagen de maandelijkse affiliate-inkomsten voor 38,7% van de affiliates onder de €500. 14,7% van de affiliates verdiende een fors dikker belegde boterham met hun affiliatepraktijken. Zij gaven aan meer dan €20.000 per maand met affiliatemarketing te verdienen. In 2010 waren de affiliates vrij optimistisch over de verwachtte groei. 33,2% verwachtte tot 10% groei te realiseren terwijl 21,2% zelfs een omzetgroei van 50% of meer verwachtte. De nieuwe affiliateenquête zal uitwijzen in hoeverre deze voorspellingen zijn uitgekomen.

In het verleden werd organisch verkeer door 77,1% van de affiliates als belangrijkste traffic source gezien, gevolgd door direct verkeer met 53,7% en Google AdWords met 37,1%. De verwachting is dat er door de Google Panda update een verschuiving zichtbaar zal zijn van organisch naar betaald verkeer.

Daisycon werd in 2010 door 37,2% van de affiliates verkozen tot favoriet netwerk. M4N (21,1%) en TradeTracker (17,8%) kwamen respectievelijk als tweede en derde uit de bus. Dit jaar zal er opnieuw gekeken worden naar de netwerkvoorkeur. Door affiliates dit jaar ook te vragen welk netwerk het best scoort op aanbod van adverteerders, tracking, het behartigen van belangen, ondersteuning en software wil Yonego nu ook in kaart brengen waar de kracht van de netwerken ligt. Bekijk hier de overige resultaten van de enquêtes uit 2010 en 2009.

Meedoen?

Van 1 december tot en met 31 januari is het mogelijk de enquête in te vullen. De resultaten zullen in februari worden gepubliceerd. Om alle deelnemers te bedanken voor hun input, wordt er dit jaar onder de deelnemers een Samsung Galaxy Tab verloot! Ben je affiliate en wil je meewerken aan een betere samenwerking tussen affiliates, netwerken en adverteerders? Vul dan hier de enquête in! De affiliate enquête is, zoals elk jaar, anoniem.