Inspiratie

Google AdWords voor je e-mailmarketing? [nieuws]

0

Zoekgigant Google voert op dit moment een kleinschalig experiment uit met “Google Email Subscription Ads”. Een advertentieformat waarbij bezoekers zich op de zoekresultatenpagina kunnen aanmelden voor de nieuwsbrieven van een adverteerder. Dus zonder ooit de website van die adverteerder te bezoeken. Als de functie daadwerkelijk wordt uitgerold is het een nieuwe manier om je e-mail bestand uit te breiden.

De afgelopen jaren heeft Google haar AdWords propositie gestaag uitgebreid. Eerst met display advertenties, later ook met mobiele advertenties. De “Google Email Subscription Ads” zien er in eerste instantie uit als tekstadvertenties. Met als grote verschil dat de advertenties de mogelijkheid bieden om je aan te melden voor e-mailings van adverteerders. De ads bevatten een invoerveld voor je e-mailadres, een button om je aan te melden en een hyperlink naar een privacy statement.

Autofabrikant Honda is het eerste bedrijf dat het advertentie format mag uittesten. Daarnaast draaien twee e-mailmarketingbureaus in de VS nu ook mee in de test. In de onderstaande screenprint zie je een voorbeeld van het nieuwe format. Omdat de test alleen in de VS draait, zijn Nederlandse voorbeelden helaas nog niet voorhanden.

In een verklaring stelt een woordvoerder van Google het volgende:

“We’re currently running a small experiment of a new ad format that helps users sign up more easily for email subscriptions or other free newsletters. This new ad format contains a box within the ad that displays a user’s Google email address (if logged in). If a user chooses to click ‘Subscribe to newsletter’ then the email address is sent to the advertiser directly, which is clearly disclosed within the ad itself.”

Op de vraag of dit nieuwe format uitgerold wordt voor alle Google adverteerders is nog geen antwoord gekomen. Opvallend is dat het bericht over dit experiment nog nauwelijks is opgepakt in de media. Dat zal ongetwijfeld veranderen mocht Google tot officiële introductie overgaan.

Wat vind jij van deze test? Zou het een goede zaak zijn als Google dit nieuwe advertentie format uitrolt voor alle adverteerders?