Infographic

De economische waarde van Facebook in Europa [infographic]

0

2012 is het jaar van Facebook. Althans, op economisch gebied. Deze week diende het sociale netwerk een officiële aanvraag in voor een beursgang. Met deze beursgang wordt de waarde van het sociale netwerk geschat op ongeveer 100 miljard dollar. Facebook hoopt met de beursgang 5 miljard dollar (3,8 miljard euro) op te halen. De afgelopen jaren is de website enorm gestegen in waarde. Een mooi moment om in deze editie van de serie Infographic Day te kijken naar de economische waarde van het populairste netwerk van dit moment in Europa. Onlangs sprak Facebook’s Chief Operating Officer Sheryl Sandberg op de DLD Conference in München. Tijdens haar toespraak maakte ze de economische waarde bekend van het sociale network in Europa. Dit naar aanleiding van onderzoek van Deloitte. Het onderzoeksrapport geeft de waarde aan van Facebook voor bedrijven in de zogeheten EU27 landen. Dankzij de activiteiten op het sociale netwerk zorgt dit voor een grotere omzet voor organisaties en het houdt bovendien 232.000 mensen aan het werk.

Naar schatting bedraagt Facebook 15,3 miljard euro bij aan de Europese economie. De hoogste economische activiteit vindt plaats in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Buiten deze vijf grote EU-landen is de waarde 4,1 miljard euro (27 procent van het EU totaal). Van de banen die zonder Facebook niet hadden bestaan, waren de andere EU-landen verantwoordelijk voor 83.000 banen (36 procent van het EU totaal).

Naar aanleiding van het onderzoek is de onderstaande infographic ontwikkeld. Benieuwd naar alle cijfers omtrent de economische waarde van Facebook in Europa? Klik op de afbeelding voor een vergroting. Het onderzoeksrapport van Deloitte is hier te downloaden.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.