Infographic

Feiten en cijfers over Facebook [infographic]

0

Het succes van het sociale netwerk Facebook gaat maar door. We hebben meerdere keren stilgestaan bij één van de populairste platformen van dit moment. In deze editie van de serie Infographic Day een update van de laatste cijfers.
Infographic Labs maakte van wereldwijde statistieken de onderstaande infographic. Daaruit blijkt dat er op dit moment maandelijks op Facebook 845 miljoen gebruikers inloggen. De meeste Facebook-gebruikers komen uit Europa, gevolgd door Azië en Noord-Amerika. Ons land kent volgens website Socialbakers op dit moment ruim 6 miljoen gebruikers: 6.263.580. De grootste groep gebruikers is tussen de 25 – 34 jaar (1.440.623 gebruikers), gevolgd door de leeftijdscategorie 18 – 24 jaar.

Verder toont de visualisatie dat de meeste Facebook-gebruikers vrouw zijn (57%). Een bezoek aan het sociale netwerk duurt ongeveer 20 minuten. Tijdens die bezoeken worden verschillende activiteiten verricht. Gebruikers van het platform publiceren op dit moment 250 miljoen foto’s per dag en geven dagelijks 2,7 miljard likes. Op dit moment zijn er 37 miljoen Facebook-pagina’s met meer dan 10 likes. Ook spelen de gebruikers graag games op het sociale netwerk. Populaire games zijn onder andere Gardens of Time, The Sims Social en Cityville.

Benieuwd naar alle feiten en cijfers over Facebook? Scroll dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.