Infographic

Handboek Pinterest voor marketeers [infographic]

0

Pinterest is één van de snelst groeiende sociale platformen van dit moment. De site heeft ruim 11 miljoen gebruikers die hun interesses op een visueel prikbord prikken. Maar wie gebruiken Pinterest? En hoe kun je dit netwerk het beste inzetten? Deze vragen en meer worden beantwoord in deze editie van de serie Infographic Day.

Wie gebruiken Pinterest?

Weblog MDG maakte onlangs de onderstaande infographic. Ze noemen het ‘het handboek Pinterest voor marketeers’. Uit de visualisatie blijkt dat voornamelijk vrouwen gebruikmaken van de site. De leeftijdscategorie 35-44 jaar is het meest vertegenwoordigd, gevolgd door de groepen ’25-34 jaar’ en ’45-54 jaar’.

Waarom moet je Pinterest gebruiken?

Het aantal unieke bezoekers op het sociale platform groeit dagelijks. Op dit moment genereert de site voor 3,6% van het verwijzende verkeer op sociale netwerken. Dat is meer dan LinkedIn, Google+ en YouTube bij elkaar. Veel grote en kleine organisaties maken op dit moment al gebruik van Pinterest. Zo pinnen Etsy, Whole Foods Market en Time Magazine hun producten, diensten en ideeën. De site biedt merken en organisaties mogelijkheden om de klantenbinding te versterken en te communiceren met de fans.

Hoe moet je Pinterest gebruiken?

Om de site in te zetten zijn er 3 belangrijke elementen: pinnen, repinnen en je board. Afbeeldingen of video’s zijn eenvoudig toe te voegen aan je online prikbord (board) via de speciale Pin-button die je in je browser kan plaatsen. Daarnaast kun je op zoek gaan naar content binnen de site. Gebruikers kunnen de input van andere Pinterest-gebruikers repinnen op hun eigen board. Het online prikbord is in te delen in categorieën, zoals kunst, magazines of koken. Het is een sociaal platform, dus kun je ‘pins’ en prikborden van andere gebruikers volgen. Maar ook kun je content liken, een reactie geven of met meerdere mensen aan een board werken.

Benieuwd naar het complete handboek en de mogelijkheden van Pinterest? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.