Video

Top 5 meest gemaakte fouten in websites

0

We doen allemaal wel eens wat fout, maar het goede nieuws is dat we leren van onze fouten. Wat zijn de meest voorkomende fouten in websites? En hoe kun je het wel goed doen? In deze aflevering van Webwatching spreek ik met Scott Ellis, een Amerikaanse web/mobile developer. Hij legt uit wat de 5 meest gemaakte fouten zijn.

1. Goedkope website hosting

De prijs kan goed klinken, maar de gevolgen iets minder. Goedkope website hosts hebben als gevolg dat jouw website met duizenden andere websites op een drukke server zit, waardoor de laadtijd van je pagina omhoog gaat. Dat heeft een impact op je SEO: Google houdt bij hoe snel je pagina laadt, en zendt je meer traffic als je website dat aan kan. Scott zegt dat hij 15-30% meer traffic krijgt als hij zijn websites verplaatst naar een betere host. Hij geeft ook aan waarom, en welke hosts het beste zijn in dit gedeelte van de video.

2. Slechte planning en/of te ambitieus

Het klinkt simpel, maar veel mensen gaan hier de mist in. Weet wat je wil met je website en werk het nauwkeurig uit. Doe research naar vergelijkbare websites in jouw niche. En maak vooral niet de fout om te ambitieus van slag te gaan: we bespreken het hier.

3. Verkleinen van foto’s & plaatjes

Een andere veel gemaakte fout is het gebruik van te grote foto’s en die vervolgens te re-sizen op je website. Als je een banner ruimte hebt van 150×150 bijvoorbeeld, gebruik dan ook een fotootje van 150×150. Doe je dit niet, dan kan dit de laadtijd van je website verlengen en de bandwidth vergroten. Scott legt het hier uit, en heeft een goede website-tip voor dit probleem: JpegMini.com

4. Teveel en slecht gebruik van advertenties

We willen allemaal geld verdienen met websites, maar denk goed na voordat je je website belaadt met advertenties. Google houdt in de gaten hoeveel advertenties je hebt geplaatst, en houdt niet van teveel advertenties. Scott zegt dat hij pas begint met advertenties met minimaal 75,000 – 100,000 pageviews per maand. We bespreken het hier.

5. Content, content, content

De inhoud van je website is de reden waarom mensen naar je website komen – en ook waarom ze terugkomen. Zorg dus voor regelmatige updates met goede, relevante content. Scott geeft tips en legt uit waar je contact kunt opnemen met hem in dit gedeelte van de video.

Bekijk hieronder de hele video:

Accepteer cookies

Abonneer je op Webwatching

Wil je Webwatching elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal. Je kunt je ook gratis abonneren op de podcast van Webwatching via iTunes (‘view in iTunes’ en vervolgens op abonneren klikken).