Infographic

Waarom is Pinterest zo verslavend? [infographic]

0

Het succes van Pinterest gaat maar door. Miljoenen mensen pinnen dagelijks foto’s en video’s op hun online prikbord. Maar waarom is de site zo verslavend voor internetgebruikers? Deze vraag beantwoorden we vandaag in de serie Infographic Day. De onderstaande infographic is ontwikkeld door Column Five in samenwerking met Flowtown. Zij onderzochten ‘de verslaving’ van de site bij internetgebruikers. En wat blijkt? De afgelopen maanden zijn veel internetgebruikers besmet geraakt met het virus dat Pinterest heet. De visualisatie bevat een timeline van het aantal unieke bezoekers van september 2011 tot februari 2012. In deze periode is het aantal maandelijkse unieke bezoekers van de site gestegen van 1,68 miljoen naar 16,23 miljoen! Gemiddeld is een Pinterest-gebruiker 98 minuten in een maand op de site aanwezig.

Simpel design

Maar waarom is Pinterest zo populair? Volgens de makers van de infographic is de populariteit onder andere te danken aan het simpele design. Het zorgt bij gebruikers voor overzicht en duidelijkheid over de mogelijkheden van het plaatsen en verzamelen van content. Daarnaast heeft Pinterest het publiceren van visualisaties eenvoudig gemaakt. Via de inmiddels bekende Pin-It-button is het makkelijk voor gebruikers om content op hun online prikbord te plaatsen, zonder daarvoor eerst in te loggen op de site.

Visual storytelling

Een ander aspect van de populariteit van Pinterest, dat overigens niet specifiek in de infographic wordt genoemd, is de ontwikkeling van het vertellen van verhalen met beelden en tekst. Oftewel: visual storytelling. Bibi Veth schreef schreef onlangs op Frankwatching dat mensen de persoon achter de naam of de site willen zien. Content moet dus niet alleen aantrekkelijk en informatief zijn, maar ook transparant en authentiek. Hiervoor biedt Pinterest zowel aan individuen als aan bedrijven veel mogelijkheden.

Wil je alle feiten en cijfers omtrent de verslaving van Pinterest weten? Scrol dan verder om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen.