Video

Imaginenanana: succesvolle Tumblr tienerblog

0

“Iedereen wil ons ontmoeten en dan denk ik, ik ben gewoon een zestienjarig meisje, wat is er zo bijzonder aan mij?,” vertelt één van de negen meiden die samen het waanzinnig populaire tienerblog Imaginenanana vormen. 

Dit blog, gewijd aan de band One Direction, staat hoog in de top 10 van meest populaire Tumblr-blogs van Nederland, met al meer dan 2 miljoen bezoekers binnen 8 maanden. De meiden (in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar oud) vertellen over hoe ze Tumblr gebruiken om hun passie voor One Direction te uiten, hoe ze omgaan met heftige en soms negatieve reacties van hun vele followers, en hoe het bloggen hen tot een hechte vriendengroep heeft gevormd. Deel 4 van een serie over opmerkelijke en aansprekende Nederlandse bloggers.

[vimeo]https://vimeo.com/43043462[/vimeo]

Vanwege de Nederlandse lancering van überhip blogplatform Tumblr maakte ik een serie van 5 korte videoportretten over uiteenlopende Nederlandse bloggers. Over hoe en waarover ze bloggen, wat ze inspireert en hoe de invloed is van online op hun leven. Kortom: een weergave van Digital Culture in Nederland.