Infographic

Het gebruik van LinkedIn in Nederland [infographic]

0

LinkedIn. De sociale netwerksite is sinds mei 2003 online en een begrip in de zakelijke wereld. Met ruim 3 miljoen Nederlandse gebruikers behoort ons land tot de top 10 van landen met het hoogste percentage LinkedIn-gebruikers. Maar hoe en waarom gebruiken Nederlanders LinkedIn? Deze vragen beantwoorden we vandaag in de serie Infographic Day.

Onderzoek

Om inzicht te krijgen in het Nederlandse gebruik van de zakelijke netwerksite heeft Just Connecting afgelopen maart onderzoek verricht. De resultaten publiceerden zij aan de hand van de onderstaande infographic op Marketingfacts. Aan het onderzoek hebben 1.000 mensen meegewerkt door een vragenlijst in te vullen.

De Nederlandse LinkedIn-gebruiker

Het merendeel van de respondenten is in de leeftijd van 21 tot 50 jaar en heeft minimaal een HBO-opleiding afgerond. De mannelijke respondenten zijn met 61% iets oververtegenwoordigd ten opzicht van het totaal aanwezige mannen op LinkedIn wereldwijd (56%). De helft van de respondenten werkt in loondienst, 42,5% is zzp’er en 7% van de ondervraagden geeft aan student te zijn.

Waarom gebruiken Nederlanders LinkedIn?

De zzp’er gebruikt LinkedIn voornamelijk om te netwerken (94%). Maar ook om salesactiviteiten te ondersteunen (60%). Respondenten in loondienst gebruiken het netwerk voor het up-to-date blijven binnen hun vakgebied (62%). Slechts 18 % van deze groep geeft aan sales-activiteiten te ondersteunen via LinkedIn. Zzp’ers gebruiken LinkedIn vaker dan werknemers. Waar een zzp’er dagelijks inlogt op het netwerk, bezoekt een werknemer de site gemiddeld drie keer per week.

Hoe gebruiken Nederlanders LinkedIn?

Het zakelijke netwerk heeft de afgelopen jaren verschillende toepassingen gelanceerd. De functionaliteit ‘Who viewed my profile’ wordt door 83% van de respondenten geraadpleegd. Ook ‘People you may know’, wordt veelvuldig gebruikt. Regelmatig bekijken 9 van de 10 mensen de functie om aan netwerkcontacten te komen. De bekendste toepassingen zijn de groepen waar gebruikers lid van kunnen worden. Van de respondenten geeft 37% aan lid te zijn van minimaal 6 groepen. Als voornaamste reden om lid te zijn, worden het uitwisselen van en up-to-date houden van kennis opgegeven. 80%  geeft aan de groepen waardevol te vinden.

Wil je alle feiten en cijfers over het gebruik van LinkedIn in Nederland bekijken? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day vinden.