Reportages

iPad meest winstgevende mobiele platform voor Evernote

0

Dag 1 van LeWeb London zit er weer op. Google gaf een uitgebreide presentatie van Google+ Hangout, Evernote maakte bekend welk mobiele platform voor hun het meest winstgevend is en Klout kreeg het zwaar te verduren tijdens de discussie over de vraag of hun product wel in staat is om online invloed te meten.

Google+ vanaf nu ook te bekijken in Flipboard

Google heeft Bradley Horowitz naar LeWeb gestuurd om te praten over Google+. Helaas kregen we geen update over de gebruikersaantallen en moesten we het doen met het oude aantal van 170 miljoen Google+ gebruikers (dit is het aantal gebruikers dat hun profiel heeft ingevuld). Horowitz geeft aan dat Google+ zichzelf niet ziet als sociaal netwerk waar je korte vluchtige berichten deelt, maar als platform voor de verrijking van het contact met je vrienden en familie.

Belangrijke factor hierbij is de Hangout-functie van Google+. Hiermee kan je op een hele eenvoudige manier een videogesprek met meerdere mensen volgen die van Google+ gebruik maken via een computer of mobiele telefoon. Volgens Horowitz is dit ook het unique selling point van Google+ ten opzichte van de andere sociale netwerken. In de komende tijd kunnen we nieuwe diensten verwachten binnen Google+ waarmee Google verwacht nieuwe gebruikers aan te kunnen trekken. Misschien wel het meest interessante van deze presentatie was de mededeling dat Google+ vanaf nu ook te bekijken is in Flipboard.

iPad gebruikers meest winstgevende mobile gebruiker voor Evernote

Evernote’s CEO Phil Libin heeft de reputatie dat hij tijdens LeWeb cijfers deelt die hij zelfs intern nog niet bekend heeft gemaakt. Deze keer begon hij met de gebruikersaantallen. Evernote heeft op moment 34 miljoen gebruikers. In december 2011 hadden ze 20 miljoen gebruikers, dus dat is een behoorlijke groei. Hiervan betaalt 1,3 miljoen om gebruik te mogen maken van de premium diensten van Evernote. Libin deelde ook de winst per gebruiker, per platform, per jaar. Hieruit blijkt dat de iPad voor Evernote het meest winstgevende mobiele platform is. Dit levert hun 2,18 dollar op. Het complete lijstje is als volgt:

  • Android: $1,06
  • Windows Phone: $1,44
  • iPhone: $1,79
  • BlackBerry: $2,01
  • iPad: $2,18

Klout krijgt er flink van langs!

Hoewel sommige presenties en gesprekken iets te veel weg hebben van een promotiegesprek is dit totaal niet het geval bij het gesprek tussen Joe Fernandez (CEO Klout) en Alexia Tsotsis (auteur TechCrunch). Klout gebruikt een algorimte om te meten wat jouw autoriteit is op social media. De dienst staat de laatste tijd behoorlijk onder druk omdat de resultaten die ze weergeven lang niet altijd kloppen of te gemakkelijk te beïnvloeden zijn. Het werd al snel duidelijk dat Tsotsis geen fan is van Klout. Ze haalde verschillende voorbeelden aan waarbij Klout faalde en Fernandez kon niet veel anders dan toegeven dat hun dienst niet perfect is. Maar er is goed nieuws: Klout gaat binnenkort gebruik maken van een nieuw algoritme waardoor het nog steeds niet perfect is, maar wel betere en vooral reëlere resultaten geeft. Bekijk hieronder een deel van de presentatie waarin Joe Fernandez, CEO Klout, de +K functie uitlegt.

Accepteer cookies

Tot zover dag 1 van LeWeb London. Er was natuurlijk meer, maar hier kom ik in de komende weken op terug.

Lees hier de andere verslagen van LeWeb’12.