Infographic, Inspiratie

Hoe het internet in 10 jaar tijd veranderde [infographic]

0

Internet. Tegenwoordig kunnen veel mensen niet meer zonder. De afgelopen decennia heeft het online web een grote ontwikkeling doorgemaakt. We blikken in deze editie van de serie Infographic Day terug op 10 jaar internet. 

In deze geanimeerde infographic brengt Bestedsites.com de ontwikkeling van het internet in beeld. In 2002 hadden 569 miljoen mensen toegang tot het online web. Tien jaar later is het aantal internetgebruikers gestegen naar 2,27 miljard. Tien jaar geleden waren gebruikers 46 minuten per dag online, tegenwoordig is dit al gauw vier uur. Ook het aantal websites is enorm gestegen: van 3 miljoen naar 555 miljoen. We maakten in 2002 massaal gebruik van Internet Explorer. In 2012 maakt ‘slechts’ 39 procent nog gebruik van de browser van Microsoft.

Bye bye Friendster. Hello Facebook!

Een liedje downloaden duurde in 2002 ruim 12 minuten. Nu hoef je slechts 18 seconden te wachten om naar je favoriete song te luisteren. Populaire zoektermen als ‘Star Wars’, ‘Spiderman’ en ‘Shakira’ maakten plaats voor ‘Google+’, ‘iPhone 5′ en ‘Pinterest’. En een andere grote verandering is de komst van Facebook. Het sociale netwerk heeft bijna 1 miljard gebruikers, terwijl Friendster 10 jaar geleden slechts 3 miljoen gebruikers kende.

Maar er is meer veranderd het afgelopen decennia. Benieuwd naar deze ontwikkelingen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.