How to

LinkedIn update: opinieleiders volgen & skills aanbevelen

0

LinkedIn heeft deze week een aantal nieuwe features gelanceerd waarvan ‘follow thought leaders’ wel een hele bijzondere is. Een feature die voor meer engagement moet zorgen op het zakelijke netwerk. Naast LinkedIn Today is deze ‘follow’ functie een waardevolle aanvulling op je LinkedIn homepage, die het sinds enige tijd (gelukkig) zonder Twitter updates moet doen.

Business elite

De 150 geselecteerde ‘super influencers’ zijn o.a. business goeroe Richard Branson, President Obama, Mashable’s Pete Cashmore en Boris Veldhuijzen van Zanten van The Next Web. Zij gaan businessgerelateerde (originele) content en professionele inzichten delen binnen het zakelijke netwerk, niet gelimiteerd door 140 tekens, maar via speciale blogposts, slidesharepresentaties en met video.

It’s not what you know, it’s what they know

Volgens Jeff Weider (CEO, LinkedIn) is het belangrijk dat kennisdeling via LinkedIn wordt gestimuleerd. Via https://www.linkedin.com/today/post/whoToFollow kun je een selectie maken van wie je wilt gaan volgen (of volg ze allemaal). Klik op ‘Follow’ en vervolgens verschijnen de updates van de geselecteerde opinieleiders automatisch in jouw LinkedIn update stream. Je kunt de updates ‘liken’, delen met je eigen netwerk of voorzien van commentaar. En wie weet, wellicht wordt er ook nog op gereageerd door de desbetreffende ‘expert’. De ‘follow’-knop is vooralsnog niet zichtbaar op de profielen van de thought leaders.

De artikelen kun je vinden via de nieuwssectie op LinkedIn. Klik in het menu op ‘news’ en je ziet het menu-item ‘original content‘. Hier verschijnt het overzicht van de beschikbare artikelen van de opinieleiders.

Goed voorbeeld doet volgen

Persoonlijk vind ik het een goede zet van LinkedIn. Het zakelijke netwerk krijgt met deze nieuwe feature een meer magazine-achtige uitstraling. Aangezien het om een select gezelschap en om originele content gaat, straalt het ook exclusiviteit uit. En wellicht zorgen de 150 opinieleiders er wel voor dat menig CEO van grote corporates ook stappen zullen ondernemen om meer kennis te gaan delen via sociale netwerken, om zo die felbegeerde status van ‘thought leader’ te kunnen claimen.

Er zullen de komende tijd nieuwe experts aan de lijst worden toegevoegd. Ik ben zeer benieuwd welke Nederlandse ‘thought leaders’ we binnenkort mogen verwelkomen. Je kunt je aanmelden via deze link.

I endorse this skill

Een andere feature die gisteren in Nederland is gelanceerd, is de mogelijkheid om de ‘skills’ van je connecties aan te bevelen (of te ‘endorsen’)..

De ‘endorsements’ verspreidden zich gisteren als een virus over het netwerk. Een voorzichtige eerste conclusie is dat het ‘endorsen’ iets te gemakkelijk gaat. Waar je bij het schrijven van een recommendation normaal gesproken even de tijd neemt, heb je iemands vaardigheid binnen een klik aanbevolen. Ik zou persoonlijk graag zien dat een endorsement ook gerelateerd wordt aan een project, klus of werkgever. Zodoende kun je aantonen dat je de vaardigheid ook daadwerkelijk hebt ervaren in de praktijk.

Wat vinden jullie van deze nieuwe features op LinkedIn? Ik hoor het graag in een reactie hieronder.