Infographic

Het effect van jouw online identiteit [infographic]

0

Met de komst van online media verschuiven activiteiten naar het wereldwijde web. Tegenwoordig houden we zaken digitaal bij, zoals het onderhouden van contacten en het bijhouden van je online cv of portfolio. Door deze online activiteiten hebben veel internetgebruikers een digitale identiteit opgebouwd. Welk effect brengt dit met zich mee? Dat lees je vandaag in de serie Infographic Day.

Onderstaande infographic van Qnary toont het effect van social media op je persoonlijke identiteit. De resultaten gaan wel over internetgebruikers uit de Verenigde Staten, maar dat maakt de visualisatie niet minder interessant. Zo blijkt dat, van alle mensen wereldwijd die internet gebruiken, de helft actief is op social media, zoals Facebook, Twitter, Google Plus en LinkedIn. Daarnaast laten de cijfers zien dat het publiek steeds jonger wordt. Ruim 80 procent van de kinderen jonger dan twee jaar is online ‘aanwezig’.

Digitale gegevens worden steeds belangrijker voor studie, werk en het sociale leven. Zo kijkt 86 procent van de Amerikaanse recruiters op social media om meer te weten te komen over de sollicitanten. Ook universiteiten gebruiken het web om zo informatie te vergaren over potentiële studenten die zich hebben ingeschreven. En ruim de helft van de Amerikaanse mannen en 43 procent van de vrouwen bekijkt online informatie over hun potentiële dates. Kortom, bewust of onbewust vormen we een online identiteit, die effect kan hebben op ons ‘offline’ leven.

Wil je alle cijfers en feiten rondom het effect van jouw online identiteit lezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Hier kun je de hele serie Infographic Day volgen. Ben jij een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.