Video

Troonswisseling: Ben Woldring over inzet Google Hangout & interactive maps

0

Een stralende glimlach, heldere blik en barstend van slimheid: ik zat oog in oog met Ben Woldring, een van Nederlands’ meest bekendste (en jongste!) internetondernemers. Ben vertelde over het belletje dat hij begin dit jaar kreeg: of hij samen met o.a. Endemol en Richard Kraijeck deel wilde uitmaken van het Nationaal Comité Inhuldiging.

“Daar kun je maar op 1 manier op antwoorden,” straalde Ben Woldring. In ons videogesprek vertelde Ben over de digitale initiatieven die hij, samen met Google Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, opgestart heeft om 30 april ook digitaal te kunnen vieren.

Accepteer cookies

Digitale initiatieven voor Nederlanders in het buitenland

Om alle Nederlanders in het buitenland te betrekken bij de troonswisseling op 30 april heeft het Nationaal Comité Inhuldiging deze week samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken en Google Nederland twee online initiatieven gelanceerd. Ben Woldring, lid van het Nationaal Comité Inhuldiging, besprak tijdens ons interview de volgende initiatieven:

Wens WereldWijd

Op Wenswereldwijd.nl kunnen Nederlanders in het buitenland een digitale gelukswens plaatsen voor het koningspaar, in de vorm van 140 tekens tekst of een foto. Deze wordt vervolgens weergegeven op een speciale kaart van Google Maps. Ook aan niet-Nederlanders die zich toch betrokken voelen is gedacht: zij kunnen via de website wishesworldwide.com hun wens uitspreken.

Wens WereldWijd

Google+ Hangouts wereldwijd

Google organiseert op 30 april in samenwerking met een aantal Nederlandse ambassades een Google+ Hangout. Deze is bekijken via de website mijndroomvooronsland.nl, via YouTube en via 13 grote schermen die door heel Nederland opgehangen zijn. Op die manier kunnen Nederlanders die in het buitenland zitten toch iets meekrijgen van het feest dat er op 30 april gevierd wordt. Daarnaast is het ook leuk voor feestvierders in Nederland, zij kunnen via de Hangout zien hoe de festiviteiten rond de inhuldiging zijn op de ambassades.

Mijn droom voor ons land

Mijndroomvooronsland.nl, de website die hiervoor ook al even genoemd werd, is een digitale interactieve kaart met alle activiteiten en events die per gemeente zullen plaatsvinden in Nederland op 30 april. Zo is het voor iedereen inzichtelijk wat er gaande is in Nederland die dag en waar.

Het is duidelijk: met de Hangout en de interactieve maps wordt er ook online volop stilgestaan bij de aanstaande troonswisseling.