Video, How to, Strategie

Bloggen: 3 tips om je succesvol te onderscheiden

0

Als je wilt weten hoe je succesvol kunt bloggen, moet je eigenlijk wel met Elja Daae praten. Ze heeft niet alleen net een boek uitgebracht over bloggen, en organiseert elke maandag blogpraat, ze is ook nog eens één van de masterminds achter Frankwatching. In dit videogesprek geeft Elja drie tips om jouw blog te laten onderscheiden van anderen!

Accepteer cookies

Tip 1: Blog vaak

Je hebt veel content nodig om veel lezers te krijgen. Als je één keer per week blogt, heb je in een jaar 52 artikelen. Elja zegt: “Dat is niet genoeg om snel te groeien, of überhaupt te groeien, vind ik.” Hoe vaak je dan precies wel moet bloggen, is een punt van discussie onder bloggers. Elja blogt al bijna anderhalf jaar elke dag. “Dat brengt je aantal lezers enorm omhoog,” zegt Elja.

Tip 2: Blog met passie

Als je geen passie hebt voor je onderwerp of het niet leuk vindt om er over te schrijven, wordt het heel lastig om dat over te brengen aan je lezers. “Dat is zeker een aspect van succesvolle blogs – dat er heel veel enthousiastme vanuit gaat over een bepaald onderwerp,” zegt Elja.

Tip 3: Blog met focus

“Als je bezoeker niet begrijpt wat er te halen valt op je blog, dan zijn ze zo weer weg,” zegt Elja. Het moet dus duidelijk zijn wat je focus is. In de video praat Elja bijvoorbeeld over LisanneLeeft.nl en Octaview.nl: beide blogs hebben een goede focus of thema.

Tot volgende week!

Vond je deze tips nuttig? Of heb je er wellicht nog vragen over? Ik hoor het graag in een reactie hieronder. En vergeet je je niet te abonneren op het Frankwatching YouTube-kanaal? Tot volgende week woensdag!