Infographic, How to

Maak je social media-berichten visueel: 6 tips [infographic]

0

Visuele content is hot. Uit onderzoek blijkt dat social mediaberichten met beeld eerder bekeken worden en vaker gedeeld. Daarnaast zijn consumenten vaker geneigd om met merken te communiceren wanneer zij beeld delen. Hoe kan jouw organisatie visuele content inzetten op social media? In deze editie van de serie Infographic Day geven we je 6 tips.

1. Maak gebruik van authentiek en uniek beeld

Op het internet is veel informatie beschikbaar. Het is dus van belang om als ondernemer waarde toe te voegen aan deze hoeveelheid en je organisatie of merk te onderscheiden van anderen. Gebruik waar mogelijk authentieke en unieke beelden om je boodschap te delen. Zo zorg je als ondernemer niet alleen voor onderscheid, maar maak je je organisatie ook persoonlijker. Onder beelden versta ik niet alleen afbeeldingen en foto’s. Denk ook aan infographics, video’s, sketchnotes, presentaties en animaties.

2. Zorg dat beeldmateriaal van goede kwaliteit is

Met het inzetten van visuele content zorg je dus voor persoonlijkheid, onderscheid en geef je je verhaal extra kracht. Maar maak wel gebruik van beelden van goede kwaliteit in plaats van stockfoto’s of beelden van slechte kwaliteit. Huur een vormgever in wanneer je zelf niet over de vaardigheden beschikt.

3. Laat je verhaal zien

Een goed beeld zegt meer dan duizend woorden. Een veelgehoorde uitspraak, zeker in deze digitale tijd. Een sterk beeld zorgt voor emotie en binding. Het verhaal van je organisatie komt zo nog beter over, want mensen willen graag weten wat er achter de schermen gebeurt. Laat dit dus zien door hen een kijkje achter de schermen te geven en zo jouw verhaal te vertellen.

4. Maak gebruik van je fans

Mocht je zelf niet over de middelen of tijd beschikken om unieke visuele content te creëren, kun je altijd een beroep doen op je fans. Stimuleer hen om visualisaties te ontwikkelen en te delen. Dit kan door bijvoorbeeld een actie op te zetten. Je zorgt niet alleen voor visuele content, maar je betrekt de fans ook bij je organisatie.

5. Gebruik woorden ter ondersteuning

Visual storytelling wil niet zeggen dat je tekst niet meer moet gebruiken. Een combinatie van beiden is zeker een optie. Onthoud hierbij dat tekst dient ter ondersteuning. Een beeld dat (veel) uitleg nodig heeft is niet effectief.

6. Zet verschillende platformen in

Naast Facebook en Twitter zijn er verschillende social mediaplatformen die je kunt inzetten om visuele content te delen. Plaats video’s op YouTube en Vimeo, deel documenten en presentaties op Slideshare en plaats foto’s en afbeeldingen op Pinterest of Flickr. Zet je visuele content niet alleen op je social media-accounts maar ook op je weblog.

Wil je meer weten over de kracht van visuele content of de tips van Sociallysorted – de makers van de visual – nog eens nalezen? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

6 tips om je social mediaberichten visueel te maken [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.