Infographic

De populariteit van social media: 45 interessante feiten [infographic]

0

Vorige week brachten we in de serie Infographic Day een update over de laatste stand van zaken wat betreft het gebruik van social media. Zo blijkt dat Facebook nog steeds het grootste sociale netwerk van dit moment is en Twitter het snelst groeit. Deze week een vervolg met interessante feiten en cijfers, want er valt nog veel meer over social media te vertellen….

Marketeers zien kansen

De onderstaande infographic van Digital Insights laat dan ook meer zien dan het aantal gebruikers en populaire platformen. Zo gelooft 75 procent van de marketeers dat Facebook belangrijk is voor hun lead generation-strategie. Ook geeft bijna een kwart aan dat zij investeren in bloggen en het gebruik van social media. Verder blijkt uit de cijfers dat marketingleads door de inzet van social media, in vergelijking met onder andere telemarketing, bijna verdubbelen.

Mannen op Google Plus, vrouwen op Pinterest

Daarnaast blijkt uit de gegevens dat er verschillen zijn op te merken tussen mannelijke en vrouwelijke gebruikers. Zo zitten mannen vaker op Google Plus, terwijl vrouwen liever foto’s en afbeeldingen publiceren op het populaire online prikbord Pinterest. Zij pinnen niet alleen nieuwe content, want tachtig procent van de pins blijkt een ‘repin’ te zijn. Ook checken vrouwelijke gebruikers vaker in op een fanpagina van een merk dan de mannelijke gebruikers.

Meer interessante feiten en cijfers over het gebruik van social media? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

De populariteit van social media - 45 interessante feiten [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. 

Foto intro met dank aan Fotolia.