Verdieping

Liefde voor inhakers: brands ♥ fans

0

Vorige week vrijdag was het weer zover; de dag van de liefde, le jour de l’amour, Valentijnsdag! Een van de weinige dagen in het jaar dat alle restaurants vol zitten en je ‘gegarandeerd’ een topavond hebt met je partner. Niet alleen de restaurants zitten vol, ook op social media is het drukker dan normaal. En wel met liefdevolle inhakers.

Merken laten zich van hun beste kant zien en verklaren massaal de liefde aan hun fans. En dat met speciale acties, leuke filmpjes en andere toffe posts. Ik heb weer wat inhakers voor je op een rij gezet; de exemplaren die mij het meest opvielen en die ik het meest bijzonder vond. Ik begin voor de verandering niet met een inhaker die op Facebook of een ander social platform te vinden was, maar op de site van een van onze allerbeste online vrienden: Google!

Google

Heb je de Valentijnsdoodle van Google gezien? Grote kans van wel. Dit keer was de doodle interactief! En het was mogelijk om digitaal, jawel, chocolaatjes te versturen. Hoe werkte het?

Zoals je ziet, was de doodle voorzien van een playknop. Wanneer je hierop drukte, veranderde de doodle van vorm, met een bijzondere animatie.

Schermafbeelding 2014-02-14 om 15.36.39

Vervolgens kon je links de chocolaatjes ‘maken’ door ingrediënten te kiezen. Op deze manier kon je drie virtuele chocolaatjes maken. Wanneer de doos vol was, kon je deze versturen.Schermafbeelding 2014-02-14 om 15.37.16

De chocolade werd door middel van een animatie ‘ingepakt’ en was klaar om te delen via Google+, Facebook en/of Twitter. De persoon aan wie je het doosje verstuurde, zag het op zijn tijdlijn verschijnen. Thanks Google, we love you too!

Schermafbeelding 2014-02-14 om 15.37.28

Albert Heijn

IPM:  9,1 (220K Fans)

Grote kans dat je deze inhaker misschien al voorbij hebt zien komen op Verse Reclame. Ik vind dit persoonlijk een van de sterkste van de dag. De woordgrap, de witlof als hartje, het cleane design en de begeleidende Facebooktekst maakt dit tot een ijzersterke inhaker van Albert Heijn.

Schermafbeelding 2014-02-14 om 15.11.19

Mentos

IPM: 0,5 (880K fans)

Valentijnsdag lijkt dit jaar wel woordgrappendag. Mentos komt met Kauw van Jou. Leuk gemaakt, wel een beetje erg gericht op de vrouwen. Missie geslaagd: Mentos Bubble Fresh is weer in het zonnetje gezet en de liefde richting de fans is verklaard.

Schermafbeelding 2014-02-14 om 14.49.44

Nationale Vacaturebank

IPM: 0,5 (25K Fans)

Leuk: Valentijnfeitjes. Maar liefst 17% van de werkenden vindt zijn of haar Valentijn op de werkvloer. Dus kijk je collega nog maar eens diep in de ogen aan en verras elkaar! Deze inhaker van Nationale Vacaturebank speelt goed in op de leefwereld van de doelgroep. Koffie en werkend Nederland is net als een verliefd stelletje onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Schermafbeelding 2014-02-14 om 14.53.23

Vodafone

IPM: 1,12 (285K fans)

Een geinige insteek van Vodafone. Eigenlijk zeggen ze namelijk dat het tijd is om het mobieltje eens aan de aan de kant te leggen. Stiekem best een gek statement van een van de grootste telecombedrijven van Nederland! Maar ik ben het met jullie eens Vodafone, soms is het even tijd voor elkaar, vliegtuigmodus aan!

Schermafbeelding 2014-02-14 om 15.12.19

HEMA

IPM: 2,5 (214K fans)

Simpel en clean, dat zijn de designs van HEMA wel vaker. Nu dus ook weer. Love U is de boodschap van HEMA aan de fans. Soms heeft een inhaker gewoon niet meer nodig dan een hartje en een worst. Top!

Schermafbeelding 2014-02-14 om 14.51.17

Groeit jouw liefde voor inhakers dankzij deze valentijnsinhakers ook weer? Stuur vooral alles door wat je gezien hebt in de reacties hieronder en bekijk ook de inhakers die onder deze oproep op de Facebookpagina van Frankwatching ingestuurd zijn.