Infographic, Trends

Cijfers van Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ & YouTube [infographic]

0

Social media zijn middelen voor verschillende doeleinden. Geen nieuws. Regelmatig geven we in de serie Infographic Day een overzicht van cijfers over het gebruik van social media. Want ook al zijn we al geruime tijd ‘actief’ op verschillende platformen, een daling is (nog) steeds niet waar te nemen. Vandaag zetten we de laatste statistieken voor je op een rij.

De onderstaande infographic is ontwikkeld door bureau KittyHawk. Zij verzamelde feiten en cijfers van populaire platformen en verwerkte deze in de onderstaande infographic. Indrukwekkende statistieken, die aantonen hoe krachtig sociale netwerken zijn. Zo blijkt dat we gemiddeld 18 minuten per dag besteden aan het bekijken van Facebookupdates. Op Twitter en Pinterest zijn we met circa 13 en 14 minuten minder langer zoet. Twitter gebruiken we niet alleen om tweets te plaatsen en te bekijken. Het is een veelgebruikte ‘zoekmachine’: het platform krijgt dagelijks ruim 2 miljard zoekopdrachten te verwerken.

Ook plaatsen we online veelvuldig onze foto’s. Een populair platform om beelden te publiceren is Instagram, met 55 miljoen geuploade foto’s per dag. Pinterest gebruiken we met name om beelden van anderen te repinnen. Vooral vrouwen maken vaak gebruik van het online prikbord. Daarnaast zijn we uren zoet met het bekijken van video’s: iedere dag bekijken we gemiddeld 600 miljoen video’s via onze mobiele telefoon. Per uur wordt op YouTube aan 100 uur video’s geupload.

Ben je nog niet overtuigd door de kracht van social media? Wil je meer feiten en cijfers over het gebruik van social media? Scrol dan snel naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.
De kracht van social media - feiten en cijfers op een rij  [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social. Foto intro met dank aan Fotolia.