Trends

Scherpe inhakers op Nederland – Chili

0

Nu Nederland winnaar is van poule B, zijn we zeker van een plekje in de achtste finale. De strategie van Louis van Gaal lijkt zijn vruchten af te werpen. Bijna elk merk wil zich mengen in de inhaakstrijd. Het lijkt wel een slagveld, net als in Brazilië!


Ik weet het zeker: wij worden wereldkampioen! Ja, ik zeg het gewoon. Al is het alleen maar omdat we alleen dán, het langst kunnen genieten van al dat moois wat online voorbij komt. Ik heb een selectie gemaakt van de inhakers die mij zijn opgevallen. Welke vind jij de beste en ben je er zelf nog een tegen gekomen? Plaats het in de comments.

Albert Heijn (IPM 54,55; 246K fans)

Aan het plaatje is weinig te zien, maar als je erop klikt zie je de hele video. Albert Heijn is de hamsters ontzettend aan het ‘pluggen’, dit WK. Waarschijnlijk het meest bekende dier in Nederland op dit moment en daar is niets mis mee, toch? De hamsters geven in dit filmpje een nabeschouwing van de wedstrijd, compleet met verschillende woordgrappen over voetballer Leroy Fer. Erg geestig en actueel, goed gedaan!

Schermafbeelding 2014-06-24 om 16.49.37

HEMA (IPM 75,99; 229K fans)

Een beetje jammer dat je chili-pepers niet in een molen stopt, maar desondanks schopt deze post het wat mij betreft naar de finale!

Schermafbeelding 2014-06-25 om 09.24.57

Metro Holland (57,79; 64.920 fans)

De strips van Metro zijn vaak erg goed, net als deze. Ik denk dat Metro de eerste is die hiermee gekomen is: het 5-3-2 systeem koppelen aan de scores. Je hoorde het ook al bij de hamsters hierboven, de inhaker van Metro is eerder gemaakt en verdient daardoor een extra ‘punt’. Persoonlijk had ik het begeleidende Facebook-tekstje nog iets vrolijker of uitbundiger gemaakt, maar dit kan ook een bewuste stijlkeuze zijn van Metro. Ga zo door met die strips!

Schermafbeelding 2014-06-25 om 09.52.50

VakantieVeilingen (IPM 4,22; 433K fans)

En dan ook nog eentje die eigenlijk zo slecht is dat hij tegelijkertijd weer leuk is. Slecht Photoshop-werk en totaal geen creatieve copy, maar ik moet er wél om lachen. En dat is uiteindelijk waar het om gaat. Goed gedaan dus, VakantieVeilingen. Grappig om te zien is dat fans ook los gaan met hun eigen woordgrappen in de comments. De laagste IPM van allemaal, wat vooral zal komen door het ontzettend hoge aantal fans: het lijkt wel alsof ik de enige ben die geen gebruik maakt van VakantieVeilingen. Hoe is het mogelijk?

Schermafbeelding 2014-06-24 om 16.34.07

Cristal

Een inhaker die ik niet tegenkwam op Facebook maar op YouTube en ook nog eens ten gunste van onze tegenstander. Cristal Cerveza belaagt hier een arm Hollands meisje dat net terugkomt van de wedstrijd. Tenminste, dat wordt gesuggeerd omdat ze een voetbalshirt draagt. Er zitten een aantal foutjes in de film, zo is het bijvoorbeeld winter in Nederland en heeft het Nederlandse meisje een Belgisch accent. Maar hé: ‘A for trying Cristal!

Ongetwijfeld heb jij zelf ook nog inhakers gezien op deze wedstrijd, of misschien zelfs al op de komende wedstrijd tegen Mexico! In dat geval mag je ze hieronder in de comments plaatsen. Het wordt gewaardeerd. Bereid je vast voor op spelers met sombrero’s en Mexicaans voedsel. Ook denk ik dat de zangeres zonder naam nog voorbij komt. Fijne wedstrijd!

Illustratie intro met dank aan Fotolia.