Infographic, How to

Tips & trucs voor effectiever zoeken in Google [infographic]

0

Het aanbod van informatie is online enorm. Je kunt veel bronnen inschakelen om meer over een bepaald onderwerp te weten te komen. Eén daarvan is zoekmachine Google. Je typt het betreffende onderwerp in en een wereld gaat voor je open. Teksten, afbeeldingen, video’s en andere content. Misschien kom je er door alle mogelijkheden soms niet uit. Of vind je niet de informatie die je zoekt.

Gerichter op zoek naar informatie

Herkenbaar? Misschien dat onderstaande infographic van Who is hosting this? je op weg kan helpen. Met deze handige tips en trics kun je de zoekmachine beter inschakelen als informatiebron en ga je gerichter op zoek naar de informatie. Met een paar simpele trucjes kun je doelgerichter op zoek gaan naar informatie. Als je bijvoorbeeld je in je zoekopdracht gebruik maakt van aanhalingstekens, zoek je de exacte woordcombinatie die je intypt. Met behulp van site: + een domeinnaam geef je aan dat je op zoek bent naar pagina’s binnen dat domein. Maar er zijn ook codes die je kunt gebruiken om op zoek te gaan naar bestandsformaten en met allinurl: zoek je specifiek woorden in url’s.

Wil jij effectiever op zoek gaan naar informatie via Google? En ben je benieuwd naar de andere tips en tricks uit deze visualisatie? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

Effectiever zoeken in Google - tips & trics [infographic]Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.