Infographic, Verdieping

Social media & feestdagen: wat zijn de plannen van marketeers? [infographic]

0

Het laatste kwartaal van 2014 is ingegaan en de dagen worden weer korter. Bij sommigen gaat het van binnen al kriebelen, want de feestdagen komen er weer aan. Ondanks dat het ‘nog maar’ oktober is, zijn sommige bedrijven al druk bezig met de voorbereidingen voor de feestdagen. Ook op het gebied van socialmediamarketing.

Plannen voor social media in december

De makers van de onderstaande Infographic, Offerpop, onderzochten onder 120 professionals hoe zij de decembermaand voorbereiden en wat hun marketingplannen zijn. Conclusie van hun onderzoek: social media spelen een belangrijke rol in de communicatie/marketing. En 62 procent van de ondervraagden geeft aan meer te investeren in social media tijdens de feestdagen dan vorig jaar. Met name Facebook is een populair platform: ruim 92 procent van de marketeers besteedt een groot deel van het budget aan het populairste sociale netwerk van dit moment.

Wil je meer weten over de marketingactiviteiten van bedrijven tijdens de feestdagen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

Holiday-trends-infographic_FINAL2

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.