Infographic, Verdieping

Hoe gebruiken bedrijven social media? [infographic]

0

Met gemiddeld 37 minuten per dag zijn social media de grootste online bezigheid van Amerikaanse internetgebruikers. Twitteren, liken, plussen en pinnen, ze zijn er niet weg van te slaan. Goed en belangrijk nieuws voor bedrijven. Ook in Nederland!

46% van de online kopers checkt social media

Want ook al zijn de feiten en cijfers uit de onderstaande infographic gebaseerd op Amerikaans onderzoek, de resultaten zijn niet minder interessant. De visualisatie laat zien dat sociale netwerken belangrijke bronnen zijn in het aankoopproces. Van alle online kopers checkt 46 procent verschillende social media. En 80 procent van de MKB-bedrijven in Amerika zet social media in om groei te stimuleren.

En deze inzet wordt volgens de respondenten beloond. Zo zegt 60 procent van alle kleine ondernemers dat zij nieuwe klanten hebben binnengehaald door gebruik te maken van Facebook, Twitter en andere kanalen. Niet alleen B2C-organisaties zetten de platformen in, ook B2B-bedrijven kennen de online weg. Zij investeren in social media voor branding- en marketingdoeleinden en om meer bezoekers op hun website te krijgen.

Wil je meer weten over hoe bedrijven social media inzetten? Scrol dan naar beneden om de infographic van Go-Gulf te bekijken. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.