Video, Verdieping

Videomarketing: wat is de ROI van YouTube? [video]

0

Jarenlang was online video een dure investering. Maar nu is de technologie genoeg ontwikkeld, kijken steeds meer mensen hun favoriete televisieprogramma op mobiele apparaten, en ‘long-form’ video is hot! Hoe staat het nu met de ROI van online video?

YouTube: meer conversie dan elk ander sociaal platform

YouTube zorgt voor meer conversie (en klanten) dan elk ander sociaal platform, volgens een nieuwe studie van Aol Platforms. En dat is logisch. Als je bijvoorbeeld op het punt staat om een nieuw product te kopen waar je nog niet zo bekend mee bent, bijvoorbeeld een nieuwe camera of een kinderwagen, dan kun je video-reviews bekijken. Op die manier kom je erachter hoe het product werkt, hoe gebruiksvriendelijk het is en uiteindelijk of het product iets voor je is.

Een paar jaar geleden had ik nog een kabelabonnement en zapte ik langs televisieprogramma’s. De afstandsbediening heb ik ingeruild voor een muis, en mijn kabelabonnement heb ik inmiddels opgezegd. Ik kijk alle films en ‘televisie’-programma’s nu online.

Accepteer cookies

De bestedingen aan online video verdubbelen

Het is dan ook niet raar dat adverteerders zich nu massaal wenden tot online video. Bestedingen aan digitale video zullen naar verwachting stijgen van 5.89 miljard dollar dit jaar naar 12.27 miljard dollar in 2018, volgens eMarketer. Meer dan het dubbele!

We kijken steeds langere video’s

Videotechnologie-bedrijf Ooyala keek naar het digitale kijkgedrag van meer dan 150 miljoen mensen in meer dan 200 landen over de afgelopen 7 jaar. Hun conclusie: we consumeren meer digitale video dan ooit. Dat is natuurlijk niet raar. Maar wat wel interessant is: videocontent van 30 minuten of langer wordt steeds populairder.

Video op mobiel

Ooyala’s onderzoek laat zien dat steeds meer mensen hun favoriete programma’s op mobiele apparaten bekijken. Europa loopt hierin voor op de Verenigde Staten. In mijn videointerview met co-founder Belsasar Lepe vertellen we hoe het kan dat de Verenigde Staten achterloopt. Belsasar geeft aan dat het publiek steeds meer gefragmenteerd raakt. Dat is goed nieuws voor bedrijven die een specifieke doelgroep proberen te targeten: je kunt namelijk makkelijker een gericht en klein publiek bereiken.

Frankwatching op YouTube

Heb je nog vragen of opmerkingen over deze ontwikkeling? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties. En wil je op de hoogte blijven van de Frankwatching-video’s? Vergeet je dan niet te abonneren op ons YouTube-kanaal!