Infographic

Heb je iets te zeggen? Maak het visueel! [infographic]

0

We zijn overal online en wat we meemaken delen we graag met vrienden en kennissen op social media. Vaak in de vorm van beelden, zoals een foto of een video. Ook organisaties spelen in op deze trend en passen visual storytelling toe in hun marketingactiviteiten.

Meer beleving

Met visual storytelling onderscheiden organisaties zich van anderen die deze marketingvorm nog niet toepassen. Ze maken hun verhaal zichtbaar en hun onderneming persoonlijker. De boodschap krijgt meer lading en consumenten beleven het merk door de persoonlijke en authentieke verhalen waar zij zichzelf in herkennen. En dat levert voor ondernemers veel op, zoals kliks, retweets en reacties.

Het effect van visual storytelling

Nog niet overtuigd? Widen maakte onderstaande infographic over het effect van visual storytelling. De visual laat zien dat wanneer je gebruik maakt van beeld in je social media-berichten het je 180 procent meer engagement oplevert dan een bericht dat alleen uit tekst bestaat. Consumenten die een video van jouw product zien, zijn 85 procent meer geneigd om het product aan te schaffen.

Wil je meer weten over visual storytelling of ermee aan de slag gaan? Scrol dan naar beneden om de tips & tricks van de makers te lezen. Klik op de afbeelding voor een groter exemplaar.

visualstorytelling

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Foto intro met dank aan Fotolia.