Video, Apps & Tools, Reportages, Trends

Frankwatching van start met Blab: Inbound Marketing Talks

0

De eerste Inbound Marketing Talks van Frankwatching en Boom Inbound is een feit. Gisteravond om 20:30 was de premiere, en met zo’n 45 kijkers was het een mooie eerste Blab. Te gast was Bob Oord van Heliview online en we spraken over inbound- en contentmarketing.

Een inbound- of contentmarketingplan opzetten

De eerste 25 minuten staan vooral in het teken van het opzetten van een inbound of content marketingplan. Bob vertelt hoe hij dit aanpakt bij zijn klanten. Het startpunt is een goede sessie over de doelgroep en de klantreis. Daarin kom je tot de kern van de organisatie. Wie willen ze bedienen en wat zijn de belangrijkste uitdagingen van die klanten?

‘Alleen met een marketingteam praten, is niet de aanpak’

Dat soort informatie kan trouwens uit alle onderdelen van de organisatie komen. Alleen maar met een marketingteam praten, is dus niet de aanpak. Je moet samenwerken met alle teams. Een support-medewerker kan zomaar een pijnpunt benoemen waar je met goede content veel leads mee genereert. Of klanten langer aan je bindt.

Pinterest

In het tweede deel van de Blab komt de interactie op gang. En dat is waar we met Inbound Marketing Talks voor staan! Een talkshow over inbound marketing met veel interactie van het publiek. Het is dus leuk dat dat de eerste keer al op gang komt. Bij het onderwerp Pinterest komt veel enthousiasme los: een goed onderwerp dus, om binnenkort een complete Blab aan te wijden. Het leuke van Blab is dat kijkers makkelijk commentaar kunnen leveren. Dat commentaar kun je ook gemakkelijk weer teruglezen.

Het leverde gelijk alweer een link op naar een handig artikel op over Pinterest: is dat nou echt een vrouwenplatform? En hiermee zie je de kracht. Wij spreken met een inbound marketing-expert, maar onder de kijkers is natuurlijk ook veel kennis aanwezig, die we op deze manier blootleggen. Zo horen we dat @maartenbierman op 16 november een Blab over Pinterest met een Amerikaanse gast organiseert.

Kritische vragen

Natuurlijk verschijnen er ook kritische vragen, zoals: als iedereen content gaat maken, hoe val je dan nog op als bedrijf? Het antwoord van Bob is tweeledig. “Ten eerste moet iedereen het boek Epic content marketing van Joe Pulizzi lezen. Dat legt uit hoe je niet zomaar wat content maakt, maar content die lange tijd voor je werkt, ‘epic’ of ‘evergreen’ content genoemd. Ten tweede, er zijn zo ontzettend veel niches dat er nog veel tijd overheen gaat, voordat we klaar zijn met content.”

Kijk de replay

Wil je meer weten over content, dan is de Podcast van Joe en Robert Rose trouwens ook de moeite meer dan waard. Maar eerst moet je natuurlijk gewoon de replay van Inbound Marketing Talks hieronder bekijken. 😉 Door een kinderziekte begint deze replay niet bij het begin, het eerste half uur mist. Je valt er dus middenin: bij de vraag hoe Bob e-mail marketingstatistieken gebruikt, een lead nurturing-campagne van Heliview Online.

Zelf aan de slag met Blab

Ben je na het kijken van de Blab enthousiast over Blab geworden? Lees hoe je Blab kunt gebruiken in een inbound marketing-strategie. Wil je zelf starten met Blab? Lees dan het artikel ‘Starten met Blab in 9 stappen‘.

Over Inbound Marketing Talks

Inbound Marketing Talks is de wekelijkse Blab (elke donderdagavond om 20:30) voor inbound marketing- en sales-professionals die graag willen leren van én ‘meeblabben’ met experts uit het vakgebied. IMT is een initiatief van Boom Inbound en Frankwatching en wordt gepresenteerd door Tim Daalderop van Frankwatching en Paul Neuteboom van Boom Inbound.

Over Bob Oord

Bob is managing director van Heliview online. Al tien jaar geleden startte hij met wat we nu inbound of contentmarketing noemen. Hij schreef het boek B2B Contentmarketing, de 7 fundamenten. Een aanrader voor iedereen die met contentmarketing aan de slag wil.