Infographic

3 miljard zoekopdrachten per maand: gebruik YouTube! [infographic]

0

De tijd dat je een hele middag in de bibliotheek aanwezig was om op zoek te gaan naar informatie voor je essay of werkstuk lijkt lang geleden. Tegenwoordig weet je binnen een paar minuten het antwoord op die brandende vraag of heb je een berg informatie over het onderwerp naar keuze. Vaak is Google hierbij het populairste middel.

Hallo YouTube!

Maar de opmars van andere bronnen neemt toe. Nu we in een tijd leven van visuele content, waarbij we onze boodschap via een vlog of infographic overbrengen, is zoekmachine Google niet de enige bron. Onderstaande infographic van Mushroom laat zien dat YouTube de manier hoe we online informatie zoeken verandert.

3 miljard zoekopdrachten

Maandelijks telt het platform meer dan 3 miljard zoekopdrachten. Dat kan ook niet anders, het aanbod van videomateriaal is enorm. Iedere minuut wordt 100 uur aan video gepubliceerd. En we kijken iedere maand met z’n allen zo’n 6 miljard uur naar geplaatste video’s. Wil je meer weten over YouTube als zoekmachine? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

youtube-the-2nd-largest-search-engine-infographic-e1439847685718

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.