Infographic, Trends

Hoe actief zijn we op social media? De statistieken op een rij [infographic]

0

Dat social media voor jouw organisatie kansen bieden, is een feit. Maar ben je ook op de hoogte van de laatste feiten en cijfers met betrekking tot het gebruik van social media? En wat is de relatie van je volgers met jouw onderneming of merk?

Balans opmaken

De ontwikkelingen van sociale netwerken gaan in een rap tempo. Voor jou als ondernemer of marketeer wellicht lastig om bij te houden. Cijfertjes van nu zijn binnenkort verleden tijd. Maar af en toe de balans opmaken en kijken hoe de kaarten geschud zijn in het social medialandschap is goed om er effectief op in te spelen en toe te passen naar je eigen situatie. Gelukkig zijn er veel websites en ondernemingen die dit werk voor je doen en in een visueel jasje gieten. Zo ook Invesp, de makers van onderstaande infographic.

Feiten en cijfers op een rij

Dat social media (nog steeds) populair zijn, is een feit. Van de ruim 7 miljard mensen wereldwijd beschikt bijna 2 miljard over een social media-account. Van de internetgebruikers is 7 op de 10 actief op social media en 4 op de 10 gebruiken actief social media-apps. Facebook staat bovenaan als populair platform. Maar als je kijkt naar de cijfers van interactie is Instagram de koploper.

Wil jij meer weten over de laatste feiten en cijfers met betrekking tot social media? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

social-media-engagement

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.

Illustratie intro met dank aan Fotolia.