Infographic, Trends

10 actuele mobiele marketingcijfers in beeld [infographic]

0

We weten allemaal dat het marketinglandschap niet stilstaat. De ontwikkelingen volgen elkaar op de voet. Met de komst van internet en mobiele telefoons kun je als consument overal en altijd online zijn. Voor ondernemers is het een uitdaging om met hun communicatie en marketing hier effectief op in te spelen.

Dat veel consumenten verslaafd zijn aan hun smartphone maakt de onderstaande infographic goed duidelijk. De visual met statistieken van de (mobiele) marketingontwikkelingen in Groot-Brittannië is gemaakt door Text Marketer. Ondanks dat de cijfers niet over Nederlandse consumenten gaan, is de infographic niet minder interessant. De ontwikkeling van mobiel gebruik en marketing is ook in ons land duidelijk te merken.

Mobiele telefoon favoriet

Wist je bijvoorbeeld dat 80 procent van de internetgebruikers een smartphone heeft? En dat meer dan de helft van al het online verkeer via een mobieltje loopt? We vinden het erg handig om waar we ook zijn, online een bestelling te plaatsen. Driekwart van de Britse volwassenen koopt online producten. Voor ondernemers een must om mobiele marketing te integreren in de communicatie- en marketingactiviteiten. In een onderzoek van Salesforce geeft 68 procent van de respondenten aan dit gedaan te hebben. Bijna driekwart gelooft dat mobiele marketing de basis is van hun onderneming.

Wil je meer cijfers lezen over de ontwikkelingen van mobiele marketing? Scrol dan naar beneden om de infographic te lezen.

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.