Cases

Pick the winner: welke Facebook-ad van Carglass krijgt de meeste kliks?

0

‘Carglass repareert, Carglass vervangt’ zit er bij de meesten van ons stevig in geramd. Maar naast naamsbekendheid zet Carglass ook in op conversie, onder andere via Facebook-advertenties. Via een A/B-test wordt regelmatig de beste advertentie eruit gepikt. Welke zou volgens jou beter werken: de advertentie over de USP of over gratis ruitenwissers?

In 1979 is het door de Belgische familie Leroi begonnen als groothandel in autoruiten en in 1982 gestart in Nederland met de overname van groothandel Mobielglas. Inmiddels heeft Carglass in Nederland meer dan 50 servicecentra en rijden er in ons land meer dan 200 Carglass-busjes rond.

Campagnes op tv en radio hebben Carglass een hoge naambekendheid bezorgd. Andere (voornamelijk interactieve) kanalen dragen bij aan de conversie. Een van die kanalen is Facebook. In samenwerking met Blue Mango Interactive doet Carglass op Facebook regelmatig A/B-testen. Zoals deze A/B-test die dit najaar plaatsvond.

USP’s versus gratis ruitenwissers

De ene Facebook-advertentie legt het accent op de USP’s van Carglass, zoals de levenslange garantie en een reparatie op een locatie die de klant het beste uitkomt (versie A). De andere Facebook-advertentie legt het accent op een gratis set ruitenwissers van Bosch bij het maken van een online afspraak voor autoruitvervanging (versie B).

Wat verwachten we?

Carglass wil weten of Facebook-advertentie A zorgt voor meer clicks en conversie dan Facebook-advertentie B. Daarom besluit Carglass tot een A/B-test in de timeline op mobile en desktop. In de periode van 28 september tot en met 9 november 2015 (circa 6 weken) test Carglass deze twee Facebook-advertenties:

Facebook-advertentie A

Carglass A. Facebook_USP

Facebook-advertentie A met opsomming van USP’s

Facebook-advertentie B

Carglass B. Facebook_Gratis_ruitenwissers

Facebook-advertentie B met gratis Bosch ruitenwissers bij voorruitvervanging

Pick the Winner: A of B?

Welke Facebook-advertentie zorgt voor meer clicks: A of B?
Kies hieronder wat volgens jou de winnaar is. Doe dat vóór vrijdag 16.00 uur. Dan lees je hier wat de winnaar was: A of B.

… & win!

Onder de respondenten die het juiste antwoord geven, verloten we:
– 1x boek Meer opens meer clicks van Marc Borgers en Frans Reichardt
– 2x boek naar keuze uit de serie 60 minuten van Frankwatching

Update 25 maart: welke Facebook-ad van Carglass kreeg de meeste kliks?

Bedankt voor al jullie reacties! Zowel onder dit artikel als op Facebook. 34,2 procent van jullie kiest voor A (USP’s), 65,2 procent kiest voor B (gratis ruitenwissers). Welke Facebook-advertentie van Carglass kwam werkelijk als winnaar uit deze test?

And the winner is: B

De Facebook-advertentie met de gratis set Bosch ruitenwissers bij voorruitvervanging (versie B) presteert 14 procentbeter op click-through-rate (CTR). Ook op kwalitatieve bezoeken – bezoek van iemand die 10 seconden of langer op de website blijft – scoort B beter: +30 procent. Blue Mango Interactive en Carglass gebruiken de metric van kwalitatieve bezoeken om onder andere miskliks uit de resultaten te filteren.

Hoe zit het met de conversie naar mensen die bij Carglass daadwerkelijk een afspraak inplanden voor voorruitvervanging? Vaak wordt aangenomen dat een incentive de respons verhoogt, maar de conversie verlaagt. In dit geval lag ook de conversie bij versie B (gratis ruitenwissers) hoger dan bij A, maar dat verschil was niet significant.

Prijswinnaars

Uit de inzenders die het goede antwoord gaven, trokken wij onderstaande winnaars:
• 1x boek Meer opens meer clicks van Marc Borgers & Frans Reichardt
Gewonnen door: Chris
• 2x boek naar keuze uit de serie 60 minuten van Frankwatching
Gewonnen door: Simon & Daniel

Ken je zelf een test die geschikt is voor publicatie? Laat het ons dan weten. Stuur een e-mail naar de redactie op redactie@frankwatching.com.

Met dank aan Guus Beekmans (Blue Mango Interactive) en Freek Mol (Carglass).