Online marketing

Hoe maak je een succesvolle landingspagina? [infographic]

0

Een landingspagina is een belangrijke pagina op je site. Het heeft als doel om te zorgen voor conversies. Dan is het natuurlijk belangrijk dat deze pagina goed in elkaar zit en de juiste elementen bevat. In dit artikel van de serie Infographic Day deel ik tips en tricks waarmee je een succesvolle landingspagina ontwikkelt.

Landingspagina, wat is dat ook al weer?

Wellicht dat er niet meteen een belletje bij je gaat rinkelen na het horen van de term ‘landingspagina’. Daarom eerst een korte uitleg. Een ladingspagina is een pagina op je website waar een bezoeker naartoe wordt gestuurd nadat hij op een doorverwijzende link heeft geklikt. Dit kan een link zijn die gekoppeld is aan een webbanner, digitale nieuwsbrief, advertentie of een andere uiting. Het is een pagina op je website met een (heel) belangrijke rol. Maar hoe zorg je ervoor dat deze pagina succesvol is?

Belangrijke elementen

Dat antwoord geeft Quicksprout met de onderstaande infographic. Met de tips en tricks uit de visual kun jij zelf aan de slag om je landingspagina te verbeteren of er één te ontwikkelen. Daarbij zijn een aantal elementen van cruciaal belang. Denk aan de informatie die je opneemt. Het begint al bij de headline die kort en krachtig moet zijn. Zorg ook dat je een goede omschrijving van je product of dienst hebt. Benoem de voordelen voor de bezoeker en deel ervaringen van anderen die jouw product of dienst reeds hebben gekocht. Een succesvolle landingspagina bevat naast tekst ook visuele elementen, zoals call-to-actions-buttons die opvallen en visuele content, zoals afbeeldingen en foto’s.

Wil je alle tips en tricks lezen om betere landingspagina’s te ontwikkelen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

zo maak jij een succesvolle landingspagina infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterestaccount van Frankwatching. Hier verzamelen we de beste infographics, screencasts en visuals over online en social.