Online marketing

32 stappen om lokale SEO voor ondernemers te verbeteren [infographic]

0

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is de afgelopen jaren een belangrijk marketinggebied geworden bij ondernemers en merken. Een goede vindbaarheid gaat niet zomaar. Soms denken ondernemers dat SEO niet voor hen van belang is, omdat ze niet landelijk opereren. Mis! Ook lokale bedrijven hebben baat bij SEO.

Er zijn genoeg ondernemers die alleen lokaal opereren. Denk aan restaurants, schilders en verhuisbedrijven. Allemaal willen ze in de zoekresultaten bovenaan staan. Hetzij wanneer iemand alleen een plaatsnaam intypt of een opdracht geeft die bestaat uit een zoekwoord en plaatsnaam (bijvoorbeeld ‘verhuisbedrijven Breda’). Het succes hangt af van verschillende factoren. Om je op weg te helpen heeft 99MediaLab een roadmap ontwikkeld die bestaat uit 32 stappen. Denk aan een website die responsive is, blogintegratie, het strategisch gebruiken van bepaalde zoekwoorden of het aanmaken van een Google-bedrijfspagina en Facebookpagina. Aandachtsgebieden die van belang zijn om lokaal goed vindbaar te zijn.

Wil je alle 32 stappen naar een succesvolle lokale SEO lezen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

32 stappen om lokaal beter te gevonden te worden infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.