Social media

Een optimaal LinkedIn-profiel in 7 stappen [infographic]

0

LinkedIn vervult een belangrijke rol bij de sollicitatieprocedure. Werkgevers en recruiters kijken vaak niet meer alleen naar iemand z’n cv en motivatiebrief, maar ook naar het profiel op LinkedIn. Wellicht ben jij aan het oriënteren op een nieuwe uitdaging of sta je als (bijna) afgestuurde met één been op de arbeidsmarkt. Ik help je op weg met tips en tricks voor een optimaal LinkedIn-profiel.

Meer dan een online cv

LinkedIn is meer dan een online cv. Het is een netwerksite dat van grote waarde kan zijn voor je carrière. Naast dat een succesvol LinkedIn-profiel bijdraagt bij je sollicitatie, kan het ook zorgen voor (nieuwe) opdrachten of samenwerkingen. Maar hoe geef je met jouw LinkedIn-profiel een goede indruk? Er zijn 7 stappen die je op weg helpen, gegeven door LeisureJobs die onderstaande infographic ontwikkelde.

7 stappen naar succes

Het begint al bovenaan met je naam, headline en profielfoto. Gebruik in je headline termen waarop je gevonden wilt worden. Bijvoorbeeld online marketeer, webdesigner of accountmanager. Soms zie je bij werkzoekenden in hun headline ‘op zoek naar een baan’ (o.i.d.). Prima om te melden, maar zo ben je niet goed vindbaar voor potentiële werkgevers en recruiters. Vermeld daarom in welke functie of branche je op zoek bent. Daar zoeken zij immers op. Ook een professionele foto draagt bij aan succes. Je krijgt immers maar één kans voor een eerste indruk. Gebruik een professionele foto als profielfoto en geen foto’s van vakanties of feestjes.

Dit zijn slechts een paar tips voor je LinkedIn-profiel. Wil je alle tips en tricks lezen om jouw LinkedIn-profiel op te pimpen? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

een optimaal LinkedIn-profiel in 7 stappen infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.