Social media

Nieuw: maak je eigen Snapchat-stickers met Bitmoji

0

Snapchat wordt nog persoonlijker. Je kunt nu stickers met jouw eigen avatar als cartoonfiguur toevoegen. Gebruikers kunnen deze naar elkaar sturen via snaps en chats. Je ontwerpt deze stickers zelf in de Bitmoji-app, en kunt ze helemaal naar eigen wens aanpassen. Bitmoji en Snapchat kun je met de laatste Snapchat-update koppelen.

Maak een persoonlijke avatar-emoji met Bitmoji

Bitmoji is een app waarmee je een persoonlijke avatar-emoji maakt, een cartoonfiguur die je zelf samenstelt. Je kunt dus een emoji samenstellen die op je lijkt. In de app heb je allerlei keuzemogelijkheden om deze avatar naar wens aan te passen: de vorm van het gezicht, haarstijl, oogkleur, wenkbrauwen, neus etc. Je kunt zelfs rimpels toevoegen en de outfit van jouw avatar kiezen.

bitmojisAls jouw cartoonfiguur klaar is, wordt deze vervolgens toegevoegd aan stickers in allerlei poses en met verschillende attributen. Feestend, surfend, rennend, springend. Met een ijsje, koffie, slingers of met allerlei quotes. Deze stickers kun je vervolgens in verschillende messaging apps gebruiken om uit te drukken hoe je je voelt.

Deze gepersonaliseerde emojis werken niet alleen in Snapchat. Je kunt de stickers kopiëren en plakken in iMessage of vanuit de Bitmoji-app delen via e-mail, WhatsApp of socialmedia-kanalen zoals Twitter of Facebook. Ook kun je Bitmoji toevoegen aan het toetsenbord van je mobiel.

Bitmoji als Snapchat-sticker

Bitmoji bestaat al langer. De app werd in maart van dit jaar overgenomen door Snapchat. En met de recente Snapchat-update, kun je jouw Bitmoji-account koppelen aan Snapchat. En als je nog geen persoonlijke Bitmoji hebt, kun je gewoon inloggen met Snapchat om er meteen een aan te maken.

De door jou gemaakte avatar-emoji verschijnt dan in diverse varianten direct in Snapchat en kun je heel gemakkelijk toevoegen aan je foto’s, video’s en chats.

Accepteer cookies

Hoe koppel je Bitmoji aan Snapchat?

Download eerst de Bitmoji-app, mocht je deze nog niet hebben. Je kunt inloggen met je Snapchat-account. Daarvoor heb je wel de nieuwste versie van Snapchat nodig! Vervolgens kun je Bitmoji direct koppelen aan je Snapchat-account. In de Bitmoji-app maak je vervolgens jouw avatar aan. Pas de vorm van het gezicht aan, de gelaatstrekken, haarstijl en kies een passende kledingstijl.

  • Maak eerst jouw avatar in de Bitmoji-app.
  • Ga vervolgens naar je Snapchat-instellingen (klik op het spookje bovenaan het camerascherm en vervolgens op het tandwiel).
  • Tik op ‘Bitmoji’ bij de account-instellingen
  • Tik daarna op de knop ‘Koppel Bitmoji’.

Zodra jouw Snapchat-account gekoppeld is aan Bitmoji, kun je de stickers meteen gebruiken en aan je snaps of chats toevoegen.

bitmoji-koppelen-aan-snapchat

Hoe gebruik je Bitmoji-stickers in Snapchat?

De Bitmoji-stickers werken net zoals andere stickers op Snapchat. Je kunt er een of meerdere toevoegen aan je foto’s en video’s. Deze kun je vervolgens verplaatsen en groter maken door erop te klikken en te slepen.

  • De Bitmoji-stickers vind je via het sticker-icoontje rechtsboven in beeld van het camerascherm.
  • Vervolgens klik je onderaan op het gezicht-icoontje.
  • Daar verschijnen alle Bitmoji-stickers met jouw avatar in diverse uitvoeringen.
  • Er zijn meerdere tabbladen, dus je hebt volop keuze.
  • Je kunt de sticker in een video ook op een object vastplakken door deze op de gewenste positie te plaatsen en wat langer vast te houden.

Als je Bitmoji-account gekoppeld is aan Snapchat, kun je in de Snapchat-instellingen (bij ‘Bitmoji’ in je instellingsaccountant) ook meteen je outfit of je Bitmoji aanpassen.

friendmojis

Friendmojis

Als je vrienden ook Bitmoji gekoppeld hebben aan hun Snapchat-account, dan kun je ook Friendmojis gebruiken. Je hebt toegang tot hun avatar-sticker en beschikt in de chat automatisch over emojis waarop jullie zelfgemaakte avatars staan.

Persoonlijker… of een beetje narcistisch?

Met deze nieuwe update wordt Snapchat nog persoonlijker. Je plakt de door jou gepersonaliseerde Bitmoji-stickers eenvoudig op je Snapchat-foto’s of -video’s. Maar je kunt ze ook gebruiken op je Snapchat-herinneringen en in privéchats. De avatar-emojis zijn wellicht een beetje narcistisch, maar wel erg leuk! Ga jij ze gebruiken?