Social media

5 tips om Snapchat in te zetten voor jouw marketingactiviteiten [infographic]

0

Eén van de snelst groeiende sociale platformen momenteel is Snapchat. Het platform is populair onder jongeren, maar ook merken zetten steeds vaker de tool in voor hun marketing. Wellicht maakt jouw organisatie ook gebruik van Snapchat in de communicatie naar je doelgroep(en). Of je bent nog zoekende en weet nog niet goed hoe effectief het platform voor jouw merk kan zijn.

Dagelijks 100 miljoen actieve gebruikers

In onderstaande infographic van M2onhold.com vind je tips en tricks om Snapchat in te zetten om jouw organisatie/merk te promoten. Ook delen ze feiten en cijfers over het platform. Wist je bijvoorbeeld dat er dagelijks 100 miljoen gebruikers actief zijn op Snapchat? Gemiddeld spenderen zij 30 minuten iedere dag aan de tool. En wist je dat er dagelijks 8 miljard filmpjes worden bekeken en iedere seconde 9.000 foto’s op het platform worden gedeeld? Van alle gebruikers is het merendeel vrouw (70 procent) en blijven mannen met 30 procent wat achter.

Snapchat als promotiemiddel

Nu je op de hoogte bent van de feiten en cijfers, heb je waarschijnlijk één brandende vraag: hoe kan ik effectief gebruikmaken van Snapchat om mijn organisatie/merk te promoten? De makers delen vijf tips (voorbeelden) hoe je de tool kunt inzetten als promotiemiddel. Zo wordt Snapchat ingezet om de doelgroep de mogelijkheid te geven ‘live’ aanwezig te zijn bij activiteiten, zoals een lancering van een product. Of deel via de tool content die niet wordt gedeeld via andere uitingen of geef een exclusief kijkje achter de schermen.

Wil je alle tips en tricks lezen om Snapchat in te zetten voor jouw organisatie of merk? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

5 tips om Snapchat in te zetten als promotiemiddel [infographic]

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst. 

Afbeelding intro met dank aan 123RF.