Verdieping

Pick the winner: welke e-mail van Vlerick krijgt de meeste opens?

0

E-mail is nog altijd een van de belangrijkste drivers voor verkeer naar een website. Dat weten ze bij Vlerick Business School ook. Met e-mail informeren ze geïnteresseerden over de opleidingen. Als zich een nieuwsfeit voordoet waarop Vlerick relevant kan inhaken, bijvoorbeeld. Zoals het bericht dat ze in de Financial Times Education Ranking voor het vijfde jaar op rij de nr. 1 business school in de Benelux zijn. Dan is Vlerick er als de kippen bij om dit aan haar potentiële studenten te laten weten. Vlerick besluit tot een A/B-test: een e-mail met [Breaking] in de onderwerpregel versus een e-mail zonder. Welke onderwerpregel zorgt volgens jou voor de meeste opens?


In 1953 stichtte André Vlerick onder de vleugels van de toenmalige Rijksuniversiteit Gent (B) het Seminarie voor Productiviteitsstudie en -Onderzoek. Naar voorbeeld van de Amerikaanse business schools richtte hij zich eerst op topmanagers, later ook op middle management.

Vanaf 1988 draagt de school de naam Vlerick, naar de oprichter, tegenwoordig voluit Vlerick Business School. Het is een toonaangevende internationale business school voor talenten van over de hele wereld. Vlerick beschikt over campussen in Gent, Leuven, Brussel en Sint-Petersburg.

E-mails naar potentiële studenten

Om de opleidingen onder de aandacht te brengen van potentiële studenten, maakt Vlerick onder andere gebruik van e-mail. Soms doet zich een mooie kans voor dat te doen, zoals het moment waarop de Financial Times Ranking voor Executive Education Vlerick Business School uitroept tot beste partner voor management- en ondernemersopleidingen in de Benelux. Dit voorjaar gebeurde dat voor de 5e keer op rij.

Vlerick stuurt een e-mail aan eerdere studenten en andere geïnteresseerden in de opleidingen. In de e-mail aan ontvangers binnen de segmenten ‘marketing’ en ‘general management’ besluit Vlerick tot een A/B-test in de onderwerpregel.

E-mail met of zonder [Breaking] in de onderwerpregel?

Beide e-mails bevatten de mededeling dat Vlerick opnieuw de nr. 1 business school in de Benelux is. Verder is er geen verschil tussen beide e-mails. Behalve de onderwerpregel. De ene e-mail begint in de onderwerpregel met [Breaking], gevolgd door ‘Vlerick confirmed as no. 1 Business School in the Benelux’. De andere e-mail heeft de toevoeging [Breaking] niet.

Wat denk jij?

Vlerick wil weten of het toevoegen van [Breaking] aan de onderwerpregel zorgt voor meer opens. Daarom besluit Vlerick tot een A/B-test. In mei 2016 test Vlerick deze twee e-mails.

E-mail A: met [Breaking] in de onderwerpregel

Pick the Winner A. e-mail MET Breaking DEF

E-mail A: mail met [Breaking] in de onderwerpregel.

E-mail B: zonder [Breaking] in de onderwerpregel

Pick the Winner B. e-mail ZONDER Breaking DEF

E-mail B: mail zonder [Breaking] in de onderwerpregel.

Pick the Winner: A of B?

Welke e-mail krijgt volgens jou de meeste opens: A of B? Kies hieronder in de poll wat volgens jou de winnaar is. Doe dat vóór vrijdag 30 september om 13 uur. Dan lees je hier wat de winnaar was: A of B!

… & win!

Onder de respondenten die het juiste antwoord geven, verloten we:

  • 1x boek Meer opens meer clicks van Marc Borgers en Frans Reichardt
  • 2x e-book naar keuze uit de serie ’60 minuten’ van Frankwatching

Update 30 september: geeft [Breaking] Vlericks e-mail vleugels?

Bedankt voor al jullie reacties! Zowel onder dit artikel als op Facebook. 61% van jullie kiest voor A (e-mail met [Breaking] in de onderwerpregel), 39% kiest voor B (e-mail zonder [Breaking] in de onderwerpregel).

Welke e-mail van Vlerick kwam werkelijk als winnaar uit deze test?

And the winner is: A

De open-rate van de e-mail met [Breaking] in de onderwerpregel (A) ligt 27% hoger dan die van de e-mail zonder [Breaking] in de onderwerpregel (B). E-mail A genereerde significant meer opens in beide segmenten: ‘marketing’ en ‘general management’. Kortom: A is de winnaar.

Prijswinnaars

Uit de inzenders die het goede antwoord gaven, trokken wij onderstaande winnaars:

  • 1x boek Meer opens meer clicks van Marc Borgers & Frans Reichardt
    Gewonnen door: Anique
  • 2x e-book naar keuze uit de serie ’60 minuten’ van Frankwatching
    Gewonnen door: Sander van Hulten & Karen Schipper

Ken je zelf een test die geschikt is voor publicatie? Laat het ons dan weten. Stuur een e-mail naar de redactie op redactie@frankwatching.com.

Met dank aan Vlerick Business School.

Afbeelding inleiding met dank aan 123RF.