Content

Zo til je jouw bedrijfsblog naar een hoger niveau

0

Een bedrijfsblog is tegenwoordig bijna een must voor je bedrijf, maar dat betekent nog niet dat het een makkelijke opgave is. Twee organisaties die goed bezig zijn met contentmarketing en in het bijzonder blogs, zijn Foodspotting en Birchbox. Ontdek wat jij kunt leren van deze succesvolle blogs.

Foodspotting

In het kort is Foodspotting een website waarop mensen foto’s van gerechten uit restaurants van over de hele wereld delen, met een rating en een beschrijving van het gerecht. Op het bijbehorende blog schrijven editors ook over verschillende soorten voedsel en ze updaten hun lezers over het bedrijf en het team zelf. Op deze manier kunnen lezers alles volgen wat er binnen Foodspotting gebeurt, terwijl ze ook kunnen lezen over onderwerpen waarvan hun hart sneller gaat kloppen.

Foodspotting

Birchbox

Een ander voorbeeld is Birchbox. Birchbox is ontstaan met het idee om het shoppen van schoonheidsproducten makkelijker te maken, want:

How are customers supposed to navigate the vast range of options? And in the growing online market, how could they try products without buying them al?

Deze organisatie heeft twee blogs. Bij beide blogs lukt het Birchbox elke keer weer om een persoonlijke tint te behouden. Daarnaast passen ze ook perfect bij de marketingstrategie van het bedrijf, bloggen blijft immers contentmarketing, die onder andere daardoor erg consistent is. Op één van de twee blogs posten werknemers foto’s of berichten die ze interessant vinden met betrekking tot Birchbox, en berichten over hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. De andere blog bevat make-up tutorials, waarbij ze zichzelf neerzetten als als het ‘mekka’ van de beauty-industrie.

Birchbox

Welke lessen kan ik hieruit trekken?

Dit klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar wat kun je als bedrijf van deze blogs leren?

  1. Houd altijd in je achterhoofd dat content een bron van informatie voor je lezers is, sluit daarom ook aan bij de behoeftes die jouw lezers hebben. Birchbox is hier een erg goed voorbeeld van. Een probleem dat veel mensen namelijk bij make-up hebben, is dat ze eigenlijk niet goed weten hoe je ermee om moet gaan. De how-to filmpjes op de blog van Birchbox slaan daarom goed aan, er wordt een behoefte mee vervuld.
  2. Richt je slechts op content die over de core business van jouw bedrijf gaat: mensen lezen jouw blogs omdat ze jouw bedrijf interessant vinden. Wijk dus niet teveel af van je diensten of producten. Dat doen Foodspotting en Birchbox ook niet.
  3. Zorg voor veel ‘soorten’ schrijvers zoals medewerkers, directie en influencers: dit zorgt er voor dat je blog levendig blijft en niet eentonig wordt. Mensen vinden het ook leuk om het bedrijf te ‘ervaren’ vanuit meerdere perspectieven. Foodspotting en Birchbox doen dit bijvoorbeeld door medewerkers een kijkje achter de schermen te laten geven op hun blogs.
  4. Creëer met je blog een transparant verhaal over je bedrijf: consumenten eisen nou eenmaal transparantie van bedrijven. Je blog is een perfecte manier om je transparantie te laten zien! Dit kan bijvoorbeeld ook weer door ‘what goes on in the office’ te laten zien.
  5. Houd rekening met hoe je publiek omgaat met content: om weer terug te komen bij de make-up tutorials van Birchbox, dit is de manier waarop de klanten van Birchbox hun informatie graag tot zich nemen. Een lap tekst met informatie over hoe je make-up aanbrengt zou niet werken, dan zouden klanten sneller afhaken.

Op de site van Contently lees je meer over succesvolle blogs. Heb jij misschien dé tip voor beginnende bedrijfsbloggers? Laat het dan hieronder weten in een reactie.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.