Contentcuratie

De 6 ‘hottest’ gebieden van B2B op dit moment

0

Is B2B-marketing nou lastiger dan B2C? B2B vraagt in ieder geval om een heel andere aanpak dan we gewend zijn bij B2C. Er zijn een aantal strategieën die je moet implementeren om een succesvolle business te verkrijgen. Maar wat zijn die strategieën nou? Lees hier de 6 hottest topics voor B2B-marketing op dit moment.

1. E-mailmarketing: oud, maar goud

Ja, je leest het goed. E-mailmarketing. Maar dat is toch ouderwets? E-mailmarketing is al zolang als het internet bestaat effectief geweest en dat is het nu nog. Maar er is natuurlijk in de loop der jaren wel het een en ander veranderd. Vroeger moest je nog meer moeite doen om je e-mails te lezen en tegenwoordig hoor je een ping in je broekzak en dan kun je je mail al lezen. Dit betekent dat je, als bedrijf, miljoenen mensen elk moment van de dag kunt bereiken via e-mail. Maar wat zet je nou in een mailing?

E-mailmarketing is al zolang als het internet bestaat effectief geweest en dat is het nu nog.

2. Content is king

Contentmarketing is uitgegroeid tot een van de meest nuttige marketingstrategieën. Maar je moet dit wel goed aanpakken. Dit vraagt om veel contentcreatie, maar het is ook belangrijk dat die content ook van hoge kwaliteit is en het zo geschreven wordt dat het een impact heeft in zoekmachines. Sterker nog, als je de kwaliteit van je content niet goed bewaakt, kan het zelfs een nadelig effect hebben.

Zorg ervoor dat je relevante, doelgerichte content, bijvoorbeeld voor je mailing creëert. Ga dus niet zomaar wat versturen, omdat je graag aan e-mailmarketing wil doen. Als je dit goed aanpakt, kan het leiden tot nieuwe aankopen van zowel bestaande klanten als van nieuwe klanten.

3. Social selling

Veel B2B-bedrijven zien het nut van social media niet in. Deze bedrijven hebben niet in de gaten dat B2B eigenlijk B2P is of zelfs P2P. Communicatie van persoon naar persoon. Vooral in B2B draait het juist om het zakendoen met individuele contacten en daar heeft social media enorm veel impact op.
Via social media kunnen je sales-medewerkers direct communiceren met klanten. Ze kunnen vragen beantwoorden en oplossingen bedenken voor hun problemen. Interactief zijn op social media is daarom erg belangrijk. Vooral LinkedIn is goed in te zetten op de zakelijke markt.

4. Doe iets met die bulk aan data

Online is er zo ongelofelijk veel informatie te vinden. We noemen dit ook wel big data. Het is belangrijk dat je deze analyseert. Ja eerder gezegd dan gedaan. Het is veel werk, maar je hebt er wel echt wat aan. Door het analyseren van deze data kun je je klanten beter begrijpen, erachter komen wat de trends zijn en wat je ermee kunt doen om je marketingstrategie aan te passen. Belangrijk dus: ken je klanten en hun business door big data te analyseren.

5. Tijd is geld

Marketing automation helpt je om elke lead, die je in je bedrijf binnenkrijgt, te ranken. De software scoort de leads door te analyseren hoe belangrijk en hoe verkoop-klaar ze zijn. Zo kun je gericht aandacht besteden aan de ‘hot’ leads en besteed je minder aandacht aan de rest. Gebruik je tijd dus wijs en zorg voor een goede ranking-software.

Marketing automation helpt je om elke lead, die je in je bedrijf binnenkrijgt, te ranken.

6. Meten is weten

Erachter komen wat wel werkt en wat vooral niet werkt, is heel belangrijk. De beste manier om daarachter te komen, is door je ROI te berekenen en je activiteiten te meten. Gebruik de uitkomsten om je marketingstrategie aan te passen. Hoe meer je de effecten van je marketing meet, hoe beter je B2B-strategie wordt.

Wat vind jij van deze strategieën? Kun je er iets mee of heb je misschien nog een aanvulling? Laat het me weten. Reacties zijn altijd welkom!

Afbeeldingen met dank aan 123RF.

Bron: Huffingpost