Content

21 geheimen van een succesvolle infographic

0

Tegenwoordig wordt veel (data-)informatie verwerkt in een infographic. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en ze worden voor diverse doelen ingezet, zoals informeren en triggeren. Maar het belangrijkste is toch wel de boodschap overbrengen en je verhaal vertellen. Wat is het succes van een goede infographic?

Tips en tricks voor een visual die viral gaat

Het antwoord op deze vraagt geeft BD Ventures met een infographic (hoe kan het ook anders?). Ze geven 21 tips en tricks om te zorgen dat jouw visual viral gaat. Want er komt meer bij kijken dan even snel een plaatje maken en publiceren.

Het begint al met de kop. Als je zorgt dat de titel cijfers bevat, trek je de aandacht en zorg je dat je doelgroep de infographic gaat lezen. Zorg dat de header een ‘eye-catching’ afbeelding bevat die eenvoudig te scannen en te lezen is. Maak het niet te bont met diverse kleuren, maar zorg voor een mooie kleurencombinaties van een aantal kleuren. Gebruik dit in combinatie met een duidelijk en leesbaar lettertype, zoals Arial, Open Sans en Verdana.

Wil jij alle 21 tips en tricks lezen en zo succesvolle infographics ontwikkelen? Scrol dan naar beneden om de visual te bekijken. Voor een groter exemplaar klik je op de afbeelding.

21-secrets-behind-viral-infographics

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.