Social media

Twitter & video: waarom het een krachtige combinatie is [infographic]

0

Video en Twitter. Waarschijnlijk niet de combinatie die als eerste bij je naar boven komt. Toch wil het platform meer zijn dan berichtjes van maximaal 140 tekens en breiden ze de mogelijkheden van video uit. Nog niet nagedacht wat voor jouw merk of onderneming de mogelijkheden zijn? Check dan deze infographic!

Recente ontwikkelingen op Twitter

Vier jaar geleden maakte het platform de eerste stappen met Vine, de app waarmee je korte video’s kon publiceren. Afgelopen zomer kondigde Twitter aan dat gebruikers de mogelijkheid krijgen om video’s tot 140 seconden te maken (eerst was dat maar 30 seconden). Maar vorige week kwam het bericht naar buiten dat de functie Vine geschrapt wordt.

Feiten en cijfers op een rij

Ondanks deze ontwikkelingen wil Twitter zich verder ontwikkelen in video en aantonen dat het platform een perfecte keuze hiervoor is. Twitter lanceerde het Online Video Playbook dat zij beschikbaar stelde aan Adweek. Adweek maakte met de feiten en cijfers uit dat playbook de onderstaande infographic. Daaruit blijkt dat Twitter maandelijks 800 miljoen bezoekers telt. Daarvan heeft 64 procent invloed op het aankoopgedrag van vrienden en familie en 53 procent zijn early adopters. 93 procent van de video’s wordt bekeken via een mobiel apparaat.

Wat maakt video succesvol op Twitter? De infographic laat aan de hand van interessante feiten en cijfers zien welke mogelijkheden er op het platform zijn voor merken en ondernemers. Zo zijn met name video’s met nieuws of informatie populair op Twitter. De voornaamste redenen om filmpjes te bekijken is om op de hoogte te zijn of gewoon voor de lol. Maar de visual toont meer interessante statistieken over de mogelijkheden van video op Twitter. Ben je benieuwd? Scrol dan naar beneden om de infographic te bekijken.

de mogelijkheden van video op Twitter infographic

Volg de hele serie Infographic Day. Ben je een liefhebber van infographics? Volg dan ook het Pinterest-account van Frankwatching. Hier worden de beste infographics, screencasts en visuals over online en social geplaatst.

Afbeelding intro met dank aan 123RF.